+359 876 12 97 66 [email protected]
Изработка на сайтове и интернет реклама

WebStationBG.com

Агенция за изработка на уеб сайтове и онлайн магазини. SEO Оптимизация и интернет реклама.

Популяризиране на уеб сайт. Ръководство 2023 г.

10 ефективни начина за популяризиране на уеб сайта ви през 2023 г.


Сега, когато уеб сайтът ви е готов и работи, следващият въпрос, който си мислите, несъмнено ще бъде как да популяризирате уеб сайта си.

Ако даден уебсайт е създаден в мрежата и не е свързан никъде, някой наистина ли го вижда?

Вероятно е, че ако питате как да популяризирате уеб сайта си и все още сте в ранните етапи на бизнеса си, се притеснявате, че единственият ефективен начин за привличане на трафик може да е да похарчите цяло състояние за реклами.

За щастие има много курсове по маркетинг, които могат да ви научат как да популяризирате уебсайта си по различни начини, органично. В тази публикация ще разгледаме няколко неща, които можете да започнете да правите днес, за да популяризирате уеб сайта си.

Как да популяризирате уебсайта си онлайн
Нека да разгледаме 10-те начина за популяризиране на вашия уеб сайт през 2023 г.:

1. Оптимизация за търсачки


Оптимизацията за търсачки или SEO е може би най-голямото нещо, което можете да направите, за да популяризирате уебсайта си. С повече от 2 милиарда уебсайта в интернет и повече, които се създават всяка секунда, можете лесно да рискувате уеб сайтът ви да се изгуби в океана от съдържание, ако не направите уеб сайта си удобен за търсачката.

Хиляди безплатни онлайн ръководства могат да ви помогнат да подобрите SEO на уеб сайта си, така че не е задължително да имате нужда от бюджет, за да наемете SEO специалист. По-често можете сами да коригирате повечето проблеми със SEO на уеб сайта си с няколко прости оптимизации.

Когато разглеждате SEO на уеб сайта си, има две основни неща, които трябва да знаете: on-page и off-page SEO.

SEO на страницата е, както може да очаквате, всичко, което виждате на уеб сайта си. Това обхваща неща като копие на вашия уеб сайт, изображения, видеоклипове, мета описания, адаптивен дизайн и дори как е структуриран уеб сайтът ви.

SEO извън страницата се отнася до това, което се случва зад кулисите. Това обхваща аспекти на вашия уеб сайт, като например кой прави връзки към него, колко авторитетен е той и ангажираността, която получава от читателите.

Ако използвате Webflow, повечето от техническите аспекти за наличието на удобен за SEO и отзивчив уеб сайт вече са готови за вас. По този начин трябва да се грижите само за създаването на страхотно съдържание.

Оптимизацията за търсачки е един от най-рентабилните начини за популяризиране на уеб сайта ви, защото макар че ще трябва да правите корекции от време на време, този метод до голяма степен генерира трафик без много въвеждане, след като всичко е оптимизирано. Все пак трябва също да знаете, че може да отнеме месеци, за да видите резултатите от този метод, така че не очаквайте бързо решение.

Свързано четене: SEO за уебсайтове: Ръководство за начинаещи за класиране в Google

2. Гост блогове


Блоговете за гости са недостатъчно използван, но фантастичен начин за изграждане на връзки към вашия нов уебсайт. С този метод пишете публикация като гост за авторитетен блог във вашата индустрия (или съседна), за да покажете своя опит. С всяка публикация на гост, свързваща обратно към вашия уеб сайт поне веднъж, вие ще можете да насочите трафик от уважаван източник обратно към вашия нов уеб сайт.

Независимо дали сте нов бизнес или търговец, може да ви е трудно да осигурите място за публикуване на гости на определени уеб сайтове без вина по ваша вина. Като се има предвид, че писането на публикации за гости за други публикации беше масово популярна SEO тактика, много уебсайтове или внимателно проверяват кой гостува в блогове за тях, или изобщо не приемат публикации.

Ключовото нещо, което трябва да запомните при гостуващия блог е, че става въпрос по-малко за SEO и повече за изграждане на взаимоотношения, както с издателя, така и с вашата аудитория. Ако можете да изградите връзка с издател и редовно да добавяте ново съдържание, това не само ще насочи трафик към вашия уеб сайт, но и ще ви помогне да изградите контакти във вашата индустрия.

3. Маркетинг на съдържанието


Маркетингът на съдържанието е чудесен начин за популяризиране на сайта ви, защото едновременно подобрява вашето SEO и генерира съдържание, което вашата аудитория ще намери за полезно. Често срещано погрешно схващане е, че за да правите маркетинг чрез съдържание, трябва да водите блог, но това не е непременно вярно. Въпреки че блоговете са изпитан и изпитан начин за маркетинг на съдържанието, можете да създавате видеоклипове, да създавате подкаст или дори да стартирате бюлетин за нещо, свързано с вашата работа.

В маркетинга на съдържанието най-важното нещо, което трябва да запомните, е, че съдържанието, което създавате, е полезно, интересно или забавно за вашата аудитория. Най-добрият начин да се уверите, че отговаряте на въпросите, които хората имат, е да направите много проучване на ключови думи, преди да започнете.

Ако нямате бюджет, за да платите за SEO специалист или SEO инструменти, които да направят проучване на ключови думи вместо вас, страхотен безплатен ресурс е AnswerThePublic. Като търсите избраната от вас дума или фраза, AnswerThePublic ще ви покаже различни въпроси, твърдения и търсения, базирани на местоположението, които потребителите са въвели в търсачките. Това гарантира, че каквото и съдържание да правите, отговаря на реални нужди на клиента.

Въпреки това маркетингът чрез съдържание е метод за промоция, който не работи изолирано. За да извлечете максимума от своя маркетинг на съдържанието, ще трябва да се уверите, че работите върху SEO стратегията на уеб сайта си и популяризирате съдържанието си чрез други канали като социални медии или платена реклама. Трябва също така да се уверите, че непрекъснато създавате ново съдържание, така че вашите клиенти да имат причина да се връщат.

4. Социални медии


Социалните медии са най-популярният безплатен метод за популяризиране на нови сайтове – и има защо. Платформи като Facebook, Twitter и Instagram имат милиарди потребители всяка и е лесно да се свържете с други местни фирми и да популяризирате своя собствен чрез тези платформи.

Преди да започнете със социалните медии обаче, трябва да помислите какъв е гласът на марката на вашия бизнес, на кого рекламирате и до кого се опитвате да достигнете. Ето кратко резюме на платформите, които трябва да имате предвид и за какъв вид бизнес са подходящи:

Facebook: Добър продукт „всичко в едно“ както за B2B, така и за B2C компании, независимо от марката. Facebook има най-голямата потребителска база, така че е добре да публикувате редовни актуализации за вашия бизнес.
Twitter: Добър за B2C компании, които могат да рекламират с кратки, бързи изявления. Най-доброто за споделяне на връзки, създаване на разговори и ангажиране с вашата аудитория.
Instagram: Страхотно както за B2B, така и за B2C. Най-добрата платформа за използване, ако работата ви е силно визуална или ако искате да достигнете до по-млади възрастни като основна аудитория.
Reddit: Най-доброто за B2C, но отнема време за култивиране. Преди да започнете да популяризирате уеб сайта си в Reddit, ще се очаква да се присъедините към разговори в subreddits (форуми за конкретни интереси) и да споделяте връзки към уеб сайта си само когато е необходимо.
LinkedIn: Най-доброто за B2B. Често се използва като хибридна социална медия и платформа за блогове, така че е чудесно за достигане до други професионалисти и демонстриране на вашия опит.
Ако имате известен бюджет за популяризиране на уебсайта си, тогава Facebook Ads е брилянтен за популяризиране на уеб сайта ви чрез социални медии. С Facebook Ads разполагате с широк набор от опции за насочване, което улеснява стесняването на вашата целева аудитория. Можете дори да изберете да насочвате към потребители, които следват определени други страници или са приятели на настоящите ви последователи.

5. Имейл маркетинг


Ако търсите изпитан и тестван метод за промоция директно към вашите клиенти, тогава имейл маркетингът е страхотна опция. След като стартирате сайта си, е лесно да стартирате имейл маркетингова кампания и има много услуги за имейл маркетинг, които можете да използвате безплатно или с ограничен бюджет.

Въпреки че тази статия не може да покрие всичко, което трябва да знаете за имейл маркетинга тук, интернет е пълен с безплатни ръководства за имейл маркетинг, като това от DreamHost.

Страхотното нещо при имейл маркетинга е, че потребителите дори не е необходимо да са посетили уебсайта ви, за да се запишат за вашия имейл бюлетин, така че можете да започнете да популяризирате новия си уеб сайт, преди да бъде пуснат. Повечето услуги за имейл маркетинг ще ви позволят да споделите URL адрес за регистрация с вашите последователи, така че те да могат да се абонират за вашия списък с имейли, без да се налага да посещават уеб сайта ви.

Ето някои идеи за това как можете да използвате имейл маркетинга, за да популяризирате новия си уеб сайт:

Задайте таймер за обратно отброяване за стартирането на сайта си, с имейл на всеки няколко дни, показващ кратки погледи за това, което предстои
Изпратете талон на всички потребители, които се регистрират за вашия списък с имейли, преди уебсайтът ви да стане активен
Поканете потребителите на лов на чистачи, където те трябва да намерят скрит артикул на вашия уебсайт, като победителите получават награда или отстъпка за вашите продукти
Споделете първата си публикация в блога веднага щом сайтът ви стане активен
И след като уеб сайтът ви е активен, можете да интегрирате имейл регистрации в уеб дизайна си, така че новите посетители да могат да получават актуализации за вашия бизнес. Например, можете лесно да интегрирате автоматизацията на имейл маркетинга на Mailchimp във вашия дизайн на Webflow, без да вграждате HTML или добавени скриптове.

6. Google My Business


Ако вашият бизнес разчита на местно присъствие или ако искате да генерирате повече местен трафик за уебсайта си, Google My Business е задължителен.

Създаването на профил в Google My Business е безплатно, лесно и прави вашия бизнес по-лесен за намиране, когато хората търсят въз основа на местоположение. С бизнес профил можете да прикачите новия си уебсайт към друга информация за вашия бизнес, като работно време, данни за контакт и вашето местоположение, което улеснява клиентите да намерят вашия бизнес в резултатите от търсачката.

Едно от страхотните неща на Google My Business е, че можете да видите как потребителите взаимодействат с вашия бизнес профил, така че можете лесно да промените стратегията си за популяризиране, ако установите, че не получава толкова много трафик, колкото сте се надявали.

7. Quora


Ако сте редовен потребител на интернет, вероятно вече знаете за Quora поради това колко често се показва в резултатите от търсенето ви. Въпреки че Quora понякога може да изглежда спам, това е изненадващо добро място за популяризиране на вашия нов уеб сайт.

За тези от вас, които не са запознати с Quora, този уеб сайт позволява на потребителите да публикуват въпроси, на които общността да отговори. Тъй като този уебсайт е толкова популярен както сред потребителите, така и сред хората, които рекламират своя бизнес, резултатите от Quora обикновено се показват на първата страница на Google за дългосрочно търсене по ключови думи.

Основната причина Quora да се счита за спам е, че е добро място за популяризиране на вашия бизнес. И както при повечето други начини за промоция, след като нещо се покаже като успешно, винаги ще имате ботове и нискокачествени търговци, които го използват, без да се интересуват от стойността, която носи на потребителя.

Ако използвате Quora добре, това е страхотен промоционален инструмент за популяризиране на уеб сайта ви и демонстриране на вашия опит и може да бъде чудесен инструмент за разпространение на вашата маркетингова стратегия за съдържание. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате за акаунт и да започнете да отговаряте на въпроси, свързани с вашата индустрия или ниша, като не забравяте да се свържете обратно към уеб сайта си в даден момент от отговора си. Това може да е връзка към публикация в блог, където вече сте отговорили на нечий въпрос, или връзка към вашата страница „За нас“, за да покажете на другите потребители какви квалификации имате.

8. Онлайн общности и агрегатори


Има десетки онлайн общности, които ви позволяват да публикувате съдържание на техния сайт. Например, всеки ден хиляди хора посещават Product Hunt, за да намерят нови и актуални продукти. Публикуването на вашия уеб сайт в Product Hunt е чудесен начин органично да задвижите топката.

Друга страхотна общност, която ви позволява да публикувате съдържание, подобно на Reddit, е Hacker News. Това е чудесно място за споделяне на информация за случващото се в технологиите и общността на разработчиците. Всъщност някои от първите потребители на Webflow идват от публикация на Hacker News, направена от основателите.

Освен само онлайн общности, има и много различни медийни агрегатори, в които можете да публикувате. Тези уеб сайтове се фокусират върху създаването на директория със съдържание, свързано с конкретна ниша. Например, Designer News позволява на потребителите да споделят публично връзки, свързани с дизайна.

Страхотното нещо на онлайн общностите и медийните агрегатори е, че те са лесни за публикуване, те могат да ви дадат обратна връзка за вашия уеб сайт и ако вашите публикации включват съдържание, което е полезно, то има потенциала да бъде споделено.

9. Плащане на реклама на клик


Рекламата с плащане на клик или PPC е лесен начин за популяризиране на уеб сайта ви, дори ако имате само малък бюджет, с който да работите. По този начин дигиталният маркетинг може да е един от по-традиционните канали, но той остава преобладаващ, защото е чудесен начин за изграждане на трафик към уеб сайта, както и за насочване към конкретни демографски групи.

Google AdWords, най-популярната PPC рекламна платформа, е чудесно място да започнете с PPC рекламиране. С Google AdWords можете бързо да създавате реклами около ключовите думи, които сте намерили чрез проучване на ключови думи, и ще плащате за тази реклама само когато потребител кликне върху връзката.

Въпреки това, няма определена сума, която ще платите с Google AdWords. Когато пуснете реклама през тази платформа, тя отива в автоматичен търг, който се случва всеки път, когато потребител търси вашата ключова дума. Обикновено рекламодателят, който наддава повече на кликване, ще спечели, но разположението на рекламата му (или къде се показва в резултатите от търсенето) ще се определя от други фактори, като уместност на ключовата дума, вашата честота на кликване (CTR) и цялостната ви ефективност на рекламата.

Ако имате малък рекламен бюджет, който трябва да изпълните, можете лесно да настроите Google AdWords, така че след като изразходвате бюджета си за определен период, вашите реклами да не бъдат включени в друг търг, докато този период не бъде подновен. Така че не е нужно да се притеснявате, че харчите пари безкрайно с малък контрол.

За малък бизнес, който иска да инвестира капитал в разпространение, Google AdWords е един от най-добрите начини за популяризиране на вашия уеб сайт или блог.

10. Подаръци


И накрая, раздаването на подаръци е един от най-добрите начини за вашия бизнес да изгради връзка с клиентите си, докато популяризира вашия уеб сайт. Докато подаръците често могат да се разглеждат като евтин трик за привличане на трафик към уеб сайта, те са чудесен начин да накарате хората да се заинтересуват от вашите продукти, да генерирате интерес към вашия уебсайт и дори да създадете други връзки в индустрията.

Ключовото нещо, което трябва да запомните, когато раздавате подаръци, е, че го правите с маркетингова цел. Така че те трябва да генерират положителна възвръщаемост на инвестициите (ROI), за да си заслужават. Когато проектирате своя подарък, трябва да имате това предвид, когато избирате продукт или услуга, които да предложите като награда.

По същия начин, вие също трябва да направите входната цена равна или по-малка от възприеманата стойност на наградата, или клиентите няма да отделят време да участват в раздаване. Уверете се, че правилата са ясни предварително, за да не се натъкнете на проблеми по-късно. Ако крайната ви цел е да привлечете трафик към уебсайта, тогава направете входната цена нещо свързано с това. Харесването на определена Facebook страница, абонирането за имейл бюлетин или дори посещението на определена целева страница са често срещани входни разходи, които спомагат за стимулиране на трафика на уеб сайта.

Важно е да провеждате раздаване, фокусирано върху целите, които искате да постигнете. Като се има предвид, че искате хората да посещават уеб сайта ви, той трябва да бъде „центърът“ на вашето раздаване и мястото, където хората отиват, за да проучат пълните подробности. Когато приключи, ще откриете, че имате голям брой нови последователи, които нямат търпение за следващото раздаване.

Популяризирайте уеб сайта си независимо от бюджета си
Никога не е имало повече възможности за популяризиране на уеб сайта ви, дори ако бюджетът ви е ограничен или изобщо не съществува. С много курсове по дигитален маркетинг и безплатни канали като социални медии и SEO, съчетани с платен имейл маркетинг и PPC реклама, бариерата за увеличаване на трафика на уеб сайта никога не е била толкова ниска. Трябва обаче да се уверите, че проучвате множество промоционални пътища, за да извлечете максимума от всеки метод на промоция.

Популяризиране на уеб сайт. Ръководство 2023 г.
Call Now ButtonПОЗВЪНЕТЕ НИ