Гугъл Реклама (Google Ads PPC) практически съвети за напреднали

Напоследък анализирам постоянно начина, по който правя Гугъл Реклами. След изгледани поне 10 специализирани курса по темата Search Engine MarketingGoogle Pay Per Click Advanced и прочее, започнах да прилагам някои съвети, които се оказаха непрактични при растящи клиентски акаунти.

Да започнем със SKAG.

Какво е SKAG?

SKAG = Single KeyWord Account Group или на български – рекламна група, в която сме поместили само една ключова дума. Идеята на SKAG е чрез поместване на една дума / фраза в рекламна група – да се подобри качествения резултат и въобще – цялостното представяне на съответната група.

Работата е в това, че при растящи акаунти е изключително неудобно и времеемко да се работи така. Да приемем, че имате 500 ключови думи – а сега ги поставете в отделни рекламни групи. После за всяка SKAG направете по три вариации на рекламното каре, направете за всяка SKAG група разширения и ако ви остане време да отидете до близкия оръжеен магазин – вземете един пистолет и се гръмнете…

SKAG може да се ползва с някакво удобство за средни акаунти при положение, че там сме въвели Broad Match ключови думи или пък ключови думи с модификатор. Иначе редакциите и оптимизациите стават твърде бавно и смятам – не си заслужава.

С какво да заменим SKAG?

Пробвайте с тематични рекламни групи. Да приемем, че в сайта си продавате ориз, боб и леща. Направете по една рекламна група за всяка от темите и вътре в рекламната група – въведете съответните ключови думи / фрази.

Какво да правим, когато клиентите настояват за конкретни ключови думи, а нямаме групи за тях?

Вместо за всяка фраза или тема да създавате отделна група, направете една за всички, кръстете я „Общи“ или нещо подобно – и там въведете съответните ключови думи като се погрижите те да бъдат с високо качество.

Струва ли си да правим отделни рекламни групи за всеки тип съвпадение в ключовата дума?

Не, това е безумие! Най-добрата практика, която съм научил, е създаването на рекламни групи по „Теми“, а оттам насетне въвеждаме в тези тематични групи различни варианти на съвпаденията.

Когато установим кой тип съвпадение в ключовата дума / фраза дава най-хубави резултати, там усилваме, а за по-слабичките думи – намаляме търговете.

Разгледайте нашите месечни пакети за интернет реклама.

Защо Е Важно Откриването На Онлайн Магазин 2021г.

Клиентите възприемат онлайн пазаруването, твърдение, подкрепено от данните за продажбите на електронна търговия на дребно. До края на четвъртото тримесечие на 2020 г. продажбите на електронна търговия на дребно достигнаха 130 милиарда щатски долара (коригирани за сезонни колебания), което представляваше близо 10 процента от общите продажби. Националната федерация за търговия на дребно (NRF) прогнозира, че електронната търговия ще продължи да расте през 2021 г. Със сигурност може да се каже, че стартирането на онлайн магазин ще бъде все по-важно за успеха на бизнеса.

Ако искате да се възползвате от тази тенденция, продължете да четете, за да научите подробности за важните аспекти на стартирането на онлайн подразделението на магазин за търговия на дребно, бизнес, базиран на услуги или ресторант. Предлагаме най-ниски цени за изработка на онлайн магазин.

Какво представлява електронната търговия?

Терминът електронна търговия се отнася до процеса на покупка и продажба на стоки и услуги онлайн, въпреки че през последните години опитът за пазаруване се разширява и отвъд това. Например търговците на дребно, които имат физическо местоположение, могат да включват електронна търговия, като позволяват на клиентите да сърфират онлайн и да вземат в магазина.

В допълнение към това, че позволява на търговците да обслужват по-добре съществуващите клиенти, като им улесняват пазаруването, онлайн магазинът може да позволи на бизнеса да намери напълно нова аудитория – такава, която може никога да не влезе в тяхното физическо местоположение. Независимите търговци на дребно, малкия бизнес и големите корпорации могат да се възползват от включването на електронната търговия в своята бизнес стратегия.

Както всяка цифрова технология, електронната търговия продължава да напредва бързо. Започвайки през 90-те години, електронната търговия започна да се насочва към потребителски пазар и онлайн търговците започнаха да се появяват. Сега почти всеки собственик на бизнес или предприемач може да създаде онлайн магазин за минути.

Предимствата на електронната търговия

С разширяването на индустрията за електронна търговия всяка година – NRF очаква онлайн продажбите на дребно да нараснат с до 4,4% през 2019 г. и да продължат да стават все по-популярни сред потребителите – търговците няма какво да губят и всичко да спечелят чрез онлайн продажба.

Ето няколко предимства от управлението на магазин за електронна търговия:

 • Денонощно пазаруване: Много уеб сайтове за електронна търговия позволяват на купувачите да разглеждат продукти и да вземат решения за покупка по всяко време, денем и нощем. Това улеснява пазаруването за клиентите и този вид достъпност е огромно конкурентно предимство. Освен това интеграцията със социалните медии позволява на бизнеса да се възползва от още повече канали, за да се ангажира с клиентите.
 • Разширен обхват: Физическият магазин е ограничен до продажби на клиенти, които са в района. Много уеб сайтове за електронна търговия разширяват бизнеса на хора от цялата страна или по света, значително разширявайки клиентската си база и потенциални приходи. Продажбата онлайн предлага и възможност за разширяване или увеличаване на запасите – броят на артикулите, които бизнесът може да продава онлайн, не е необходимо да бъде ограничен по същия начин като физическия магазин, което може да е съображение за увеличаване на паричния поток.
 • Яснота на фунията за покупка: Понастоящем е почти невъзможно да се проследи колко често отделен клиент идва във физически магазин, за да разглежда, преди да вземе решение за покупка. Въпреки това, онлайн магазин може да проследи всяко кликване на клиента, предоставяйки ценна информация за процеса на покупка и проправяйки път за маркетингови възможности (като имейли на изоставени колички), за да подтиква клиентите, които може да са на оградата за покупката.

Онлайн магазин срещу тухли и хоросан

Апокалипсисът на дребно от 2017 г. противопоставя магазините за тухли и хоросан срещу електронната търговия, което кара компаниите да се чувстват, че трябва да изберат един канал пред другия. Omnichannel има потенциала да обедини тези канали, създавайки безпроблемно изживяване за клиентите, като им дава избор как да изберат да взаимодействат с търговец на дребно.

Наличието на двата варианта задоволява нуждите на по-широка клиентска база. Повечето търговци имат клиенти, които биха предпочели да поръчат всичко онлайн. Други предпочитат да видят нещо лично, преди да купят. След това има някои клиенти, които нямат предпочитания. Въпреки това те искат и двете опции, за да могат да пазаруват според собствения си график.

Предоставянето на множество опции е по-вероятно да създаде постоянни клиенти, което означава повече приходи в дългосрочен план.

Предлагаме най-ниски цени за изработка на онлайн магазин.

Съображения за стартиране на онлайн магазин

За да започнете да продавате онлайн, ще трябва да създадете уеб сайт за електронна търговия или да пазарувате за вашия бизнес, да изброите продукти, да настроите плащания и да настроите своите онлайн бизнес операции (като изпълнение на поръчки, доставка, данък върху продажбите и други). Square Online разполага с всичко необходимо за електронната търговия, така че можете да стартирате бързо и лесно.

 • Предприемане на сигурни плащания: Приемайте плащания онлайн и лично веднага с обработка на кредитни карти Square. Приемете всички основни карти и получавайте преводи толкова бързо, колкото следващия работен ден, с такси за обработка на електронна търговия от 2,9% + 30 цента на транзакция или по-ниски.
 • Синхронизиране на инвентара: Square Online работи заедно с Square Point of Sale и Square Dashboard за автоматично синхронизиране на онлайн и лични поръчки, предмети и инвентар. Пазете от прекомерна продажба на инвентара между множество места и лесно проследявайте изпълнението и доставката.
 • Стартиране на бизнес за електронна търговия: Изберете от плановете, които идват с все по-високи функции, като калкулатор на цената за доставка в реално време, интегрирани етикети за доставка с намалени цени, имейли за изоставени колички и потвърждение за доставка за клиенти, персонализиран домейн, анализи и прозрения и Повече ▼. Тъй като вашият бизнес расте и има повече нужди, има по-стабилни планове за задоволяване на тези нови изисквания.
 • Персонализиране на уебсайт: Конструкторът на онлайн магазини предлага гъвкав дизайн, за да създаде идеалното оформление за вашия бизнес. Можете да изберете цветове, шрифтове и елементи на оформлението, които имат най-голямо значение за търговията на дребно, ресторантите и услугите. Дизайнът също е оптимизиран за мобилно гледане, тъй като много онлайн пазарувания се извършват на телефони на потребителите.
 • Промяна на стратегията за включване на всички канали за продажби: Наличието на многоканална стратегия за бизнеса създава безпроблемно пазаруване за клиентите, независимо дали това е на тяхното мобилно устройство, компютър или лично. Създаването на онлайн магазин може също така да отвори възможности за многоканален маркетинг, като ви дава повече начини за популяризиране на вашия бизнес по множество канали и дава на купувачите повече начини да ви намерят и купуват от вас.
  Готови ли сте да направите следващата стъпка към разрастване на вашия бизнес за електронна търговия? Разгледайте как Square Online може да ви помогне да стартирате бързо и да започнете да продавате днес.

7 Начина За Органично Развитие На Вашия Instagram Акаунт

Измина почти десетилетие, откакто Instagram стартира и неговата емисия и приложение преминаха през многобройни повторения. С всяко ощипване на алгоритъма, както и с разкриването на нови функционалности / функции, бизнесът трябва да продължи, за да позволи последователен растеж на акаунта.

Бърз въпрос е какво определя растежа на акаунт в Instagram? За някои това е количеството следене (брой последователи). За да има огромно количество последователи, сметката трябва да се характеризира с огромна ангажираност, излагане на марки, както и с еднакво завладяващо съдържание.

В противен случай, защо трябва да получавате много хипнотизираното следване? Вероятно вече имате някакъв намек за това как изглежда акаунтът ви в Instagram, какво го е накарало да расте или не.

Ако преживявате застоял растеж или може да се стремите да инсталирате някаква оптимизация във вашите подходи, трябва да научите няколко съвета и няколко съвета за SEO в Instagram. Бележка за растежа на акаунт в Instagram обаче: услугите, за които е известно, че рекламират растежа, като купуват харесвания, както и последователи, са забранени от правилата и разпоредбите.

Тези неверни и доста фалшиви ангажименти за постигане на растеж не само ще навредят на акаунта ви, но и ще доведат до забрана.

Последователността е от първостепенно значение

Много е важно да имате правилни основите си. За да може акаунтът ви в Instagram да расте, не е разумно да вмъквате всичките си крака в пословична кошница и да казвате, че само една публикация ще стане вирусна. По-голямата част от публикациите няма да станат вирусни, което означава, че трябва да откриете по-добър метод за парадиране на тези публикации пред аудиторията си.

Внимавайте за графика и честотата на публикуване, както и за качеството на съдържанието си. В това ръководство за най-добрите часове за публикуване на съдържание в Instagram се препоръчват часове в сряда в 11:00 и петък от 10:00 до 11:00.

За стабилна ангажираност се препоръчват вторник до петък от 1000 часа до 1500 часа. За марки се препоръчва винаги да се задълбочавате в анализа и да определяте най-добрите времена за публикуване.

Публикуването последователно изгражда очаквана времева линия за вашите последователи, които да са нетърпеливи за следващите публикации. Известните и големи марки са известни с това, че публикуват по няколко пъти на ден, докато малките предприятия могат да публикуват няколко пъти в седмицата. Независимо от метода, с който сте се ангажирали, винаги се уверете, че графикът ви е последователен.

И накрая, постоянното качество на вашето съдържание диктува привличането на вашата аудитория към вашия акаунт. Днес в емисиите на Instagram има много шум и собствениците на акаунти трябва да се открояват. По-долу са X начините за органично разрастване на вашия акаунт в Instagram.

1. Изследвайте задълбочено вашата целева аудитория

Проучете целевата аудитория на Instagram прозрение

Няма дългосрочна полза от популяризирането на нечие съдържание пред зрители, които нямат интерес към него или вие и които няма да го харесат отново. За нула време те ще прекратят следенето на акаунта ви и ще останете изумени от това, което се е объркало. В този вид ситуация казваме, че няма лоялност.

Правилното получаване на целевата аудитория означава, че ще постигнете огромен процент ангажираност, а това означава, че всичко, което публикувате, изглежда по-високо в емисиите на вашите последователи. Всъщност това е печеливша ситуация. Има няколко неща, които трябва да направите, за да познавате целевата си аудитория.

Първо, получаване на преглед на демографските характеристики на базата последователи, състояща се от възраст, пол и местоположение. След това проучване на по-задълбочени статистически данни, като например кога последователите са онлайн или вида на езика, който използват.

Второ, внимавайте за съперниците си с една и съща аудитория – видът изображения, които те публикуват, включват ли надписи? Ако отговорът е да, какво казват те за тях и какво е времето им? Основно се съсредоточете върху изключително успешната публикация, която вашите съперници публикуват, за да признаете най-добрите причини тези публикации да работят много добре.

И накрая, ако искате да знаете нещо, продължете и попитайте. Попитайте аудиторията за вида съдържание и кой акаунт следва. В следващия си пост продължете и ги попитайте.

2. Винаги планирайте предварително

Добре, имате представа коя е вашата целева аудитория, вече знаете какво замислят вашите съперници и вероятно знаете вида съдържание, което работи отлично във вашата ниша. От този край е подходящият момент стратегически да помислите за съдържанието, което ще публикувате.

Просто избягвайте да публикувате неща, за които не сте сигурни, но винаги се придържайте към вашата марка и използвайте инструментите на Instagram като инструменти за планиране, за да ви помогне да планирате добре вашата емисия, като гарантирате, че всички неща отговарят визуално преди публикуването.

Цялостният вид и усещане на фуража се диктува от планирането. Ако не успеете да планирате и просто публикувате нещата на случаен принцип, определено ще съжалявате, че сте изчерпали съдържанието си и това ще обезкуражи новите последователи.

3. Харесвайте и коментирайте акаунти в Instagram, които приличат на вашите собствени

Както бе споменато по-горе, само харесванията и следванията за това, че просто го правите, няма да помогнат на нищо, но няма да навредите на харесването и коментирането на акаунт с подобно съдържание ви позволява да спечелите известно ниво на експозиция. Винаги се уверявайте, че го правите сами, не използвайте ботове и се уверете, че полагате усилия да бъдете истински и никога да не бъдете спам.

Няма същност от това да напишете есе, но се обърнете към тази действителна публикация и дайте мнението си или задайте въпрос за публикацията. Задайте половин час до цял час всеки ден, за да се включите в Instagram.

4. Използвайте релевантни хаштагове

Със сигурност хаштаговете са чудесни инструменти за откриваемост. Въпреки това не е задължително да използвате цялата надбавка от 30 хаштага, предоставена в Instagram. Вместо да използвате 30-те различни хаштага и да се изправите пред риска поне един от тях да бъде забранен, опитайте да използвате по-малък брой от тях и се уверете, че те са най-добре проучените хаштагове, които отразяват чисто съдържанието.

Например, около 10 хештега са достатъчни. Спомнете си, съдържанието ви трябва да доставя обещаното от хаштаговете. Трябва да имате предвид, че популяризирането на вашите хештегове ви прави конкурентни и улеснява намирането на вашето съдържание.

5. Популяризиране на вашия Instagram по други канали

Насърчаване на публикация в Instagram в другия канал

Не пропускайте шанса да популяризирате собствения си акаунт в Instagram по други канали, в които имате акаунти. Помислете специално за различните канали като Tumblr, Facebook, Twitter и всички, които достигат до огромна аудитория.

Можете да включите приспособление, което показва емисии във вашия Instagram. Също така можете да създадете публикация, която да съобщава за състезанието, което провеждате на вашето Insta, като възнамерявате да привлечете аудиторията си във Facebook във вашия Instagram. Възможно е да вградите публикациите си в публикации в блога, след което да пускате изскачащи прозорци на сайта, наред с други.

Освен това има прозорец за споделяне на истории за Instagram във Facebook, въпреки че бизнесът все още няма достъп до историите на Facebook. Освен това можете да добавите икона Insta към имейл подпис.

6. Използване на маркиране и геолокация

Пример за използване на маркиране и геолокация

Разумен метод за органично разрастване на вашия акаунт в Insta е използването на геолокационни маркери, по-специално ако публикуването се изпълнява от известно място, както и за програмиране! Освен това, ако работите съвместно с различна марка и / или публикувате съдържание от друг човек, уверете се, че сте го маркирали в надписа. Надявайки се да платят услугата в замяна и това процъфтява по всякакъв начин – ако човек иска да сподели съдържанието, научете се да му изпращате искане, че трябва да ви маркира.

Използване на съвременни функции за истории, за да поддържате съдържанието свежо

Въпрос: Опитвали ли сте всички възможни функции, предлагани в Instagram? Е, ако не, трябва да опитате. Наличието на широко подбрана емисия е цел, но никога не пропускайте спонтанното и друго нередактирано съдържание, което ви позволява да създавате истории. Ако вашата марка е приведена в съответствие с този вид съдържание, има безброй забавни функции за експериментиране с маски за лице, стикери, филтри и т.н. като. Всъщност има огромен потенциал да взаимодействате с вашата база от последователи и да привлечете повече към вашия акаунт в Insta. Ако сте го пропуснали, сега е вашият шанс да го изпробвате.

7. Използване на сътрудничество и маркетинг с други инфлуенсъри

Тук важи и старата клика „две глави са по-добри от една“. Получаването на споменаване / репост от друг акаунт ви служи по-добре, отколкото да се концентрирате само върху един акаунт. Можете да намерите сродна душа Insta – или човек или марка, имащи една и съща целева аудитория.

Съгласете се, че ще си издавате взаимни викове или ще представяте съдържанието на другия или по-важното е да си сътрудничите при създаването на проект, за който и двамата споделяте курс, за да разговаряте. Въпреки че намирането на подходящия инфлуенсър може да бъде сложно, когато се направи правилно, не е лоша идея. Ще видите приток на нови последователи и потенциални клиенти. Но изберете само точния човек, когато сформирате колаб!

Заключение

Търпението е ключово при изграждането на вашия акаунт в Insta. Никога не се разочаровайте от бавната фаза. Никога не купувайте последователи и се придържайте към гореспоменатите начини за успех.

Топ 6 Причини, Поради Които Трябва Да Се Съсредоточите Върху Стратегиите За Мобилен Маркетинг През 2021г.

Мобилният маркетинг се превърна в нова норма в ерата на дигиталния маркетинг. Смартфоните вероятно са първото нещо, което всеки вижда, когато се събужда, и последното нещо, преди да заспи.

Сега осъзнавате силата на мобилния маркетинг. Смартфоните се превърнаха в неразделна част от ежедневния ни живот и постоянното им използване, принуждавайки търговците да приемат мобилни маркетингови стратегии за изграждане на клиентска база.

Смартфонът е малко устройство, но притежава интензивна мощност, за да разпространява положителни думи за марката. Statista заяви, че ще има 3,8 милиарда потребители на смартфони по целия свят; следователно мобилните телефони са станали по-важни, независимо дали искате да говорите в чата, да търсите в Интернет или да популяризирате даден продукт.

Широкият достъп до Интернет изигра важна роля за популяризирането на мобилния маркетинг. По-рано компаниите харчеха милион долара за телевизионни реклами, но сега инвестират сериозно в услуги за дигитален маркетинг, тъй като това е популярният начин да достигнат до голяма аудитория.

Тъй като потребителите на смартфони непрекъснато растат и хората купуват продукти онлайн, мобилният маркетинг е в центъра на вниманието. Тук ще обсъдим солидни причини, поради които трябва да започнете с мобилния маркетинг. Но преди това, нека разберем значението и да разгледаме някои статистически данни, които отразяват силата на мобилния маркетинг.

Какво е мобилен маркетинг?

Мобилният маркетинг е вид маркетинг, който позволява на собствениците на марки да се свързват директно с клиентите. Тази маркетингова стратегия има за цел да достигне до клиенти на смартфони или таблети чрез социални медии, приложения, уеб сайтове, имейли и всяка друга форма на комуникация.

Навлизането на смартфоните в ежедневието и широкият достъп до Интернет са ключовите причини, които убеждават търговците да обръщат повече внимание на мобилния маркетинг.

Независимо от размера и типа на бизнеса, мобилният маркетинг предлага много предимства, като например отваря вратата за глобална аудитория и ви позволява незабавно да достигнете до клиентите. Освен това клиентите могат незабавно да се свържат с марката, което прави маркетинга непрекъсната дейност, за която клиентите да съдействат.

Маркетингът се развива поради променящите се предпочитания на клиентите и иновациите в технологиите; всичко, което можете да направите, е да приемете нови промени и да следвате динамичен подход, за да уловите по-ценни потенциални клиенти за вашия бизнес.

Колко интернет трафик е мобилен през 2021 г.?

През 2021 г. мобилните устройства представляват средно повече от половината от интернет трафика в световен мащаб.

Чрез търсачки

Safari на Apple е най-популярният избор сред всички потребители на интернет в САЩ.
Последните данни разкриват, че над 55,11% от всички потребители на смартфони в САЩ използват Safari за достъп до Интернет, а Google Chrome е вторият с 36,67%.
DuckDuckGo се нарежда на трето място, като 65% от потребителите използват своите смартфони за достъп до търсачката DuckDuckGo.

6 Статистика за мобилен маркетинг за разглеждане

Сега трябва да сте разбрали защо мобилният маркетинг е важен и пренебрегването му може да ви струва повече, отколкото си мислите. Все още не сте убедени? Ето няколко статистически данни, които доказват, че мобилният маркетинг е ключов за успеха на вашия бизнес.

Според Statista 52,2% от целия трафик на уебсайта се генерира от смартфони.
Повече от 50% от собствениците на уебсайтове сега се фокусират върху отзивчивите технологии за уеб дизайн, които работят на всички устройства и осигуряват най-доброто потребителско изживяване.
4 от 5 тийнейджъри редовно поръчват продукти онлайн сега.
При търсене на мобилни устройства над 96% от хората използват Google.
Според последните статистически данни на YouTube, повече от 50% от гледанията в YouTube идват от смартфони.
Знаете ли, че повече от 88% от клиентите, които извършват локално търсене на мобилните си телефони, посещават място в същия ден?

Сред тях 43% от хората търсят нови ресторанти повече от която и да е друга индустрия, включително производство, развлечения, магазини, хотели и много други. Следователно, собствениците на хранителни бизнеси, желаещи да инвестират в маркетинг на мобилни ресторанти, тъй като това може да повиши долната граница и да ги издигне на високи позиции в конкурентната среда.

Защо мобилният маркетинг има значение през 2021 г.?

Смартфоните се утвърдиха в днешния живот с над 3,5 милиарда потребители на мобилни телефони по целия свят. Днес голяма част от населението има достъп до интернет на своите смартфони, което в крайна сметка води до повишаване на мобилния маркетинг. Тук споменахме някои причини, които биха обяснили защо мобилният маркетинг има значение през следващите години:

Свържете се с целевата си аудитория по всяко време и навсякъде

За достъп до Интернет хората обикновено използват компютри, лаптопи, таблети и мобилни телефони, но смартфоните се увеличават във всички демографски данни. Може да се каже, че хората носят цял ​​свят в джобовете си и се свързват със света, когато пожелаят.

Марките могат да се възползват от това и да се свържат с целевата си аудитория чрез мобилен маркетинг, без значение какъв продукт или услуга предлагат. С насочената реклама маркетолозите могат да провеждат интелигентни цифрови кампании, за да подобрят процента на конверсия. За разлика от традиционната промоция, целенасочената маркетингова стратегия ви позволява да разпространявате думи за вашия продукт пред конкретна демографска група.

Преобладаването на данните улеснява търговците да сегментират потребителите и да публикуват съдържание според техните предпочитания. Това в крайна сметка позволява на собствениците на марки да насочват по-бързо своя пазар и да се свързват с тях по-лично.

Използвайте множество маркетингови канали

Това е чудесно за мобилния маркетинг, тъй като можете да приложите всички условия за маркетинг, за да се свържете с вашата целева аудитория. Има много интересни канали и стратегии, които можете да приемете, за да привлечете потребителите, като:

Мобилни уеб сайтове

Както беше казано по-горе, повече от половината трафик на уеб сайта идва от мобилни телефони, тъй като това е бърз начин за получаване на информация за всякакви марки. Ето защо инвестирането в сайтове, удобни за мобилни устройства, е от решаващо значение.

Мобилни приложения

Според данните, разкрити от App Annie, повече от 92% от мобилното време на Android се изразходва за разглеждане на някакво приложение. Маркетолозите използват силата на това и се ангажират с клиентите по по-персонализиран начин, за да повишат осведомеността за марката.

SMS маркетинг

В едно от проучванията се казва, че над 68% от популярните марки все още смятат, че SMS маркетингът дава оптимистични резултати и по-лесен метод за комуникация с клиентите. Така че да, създаването на маркетингова стратегия за SMS е подходящо за успех в бизнеса.

QR кодове

QR кодовете набират популярност в мобилния маркетинг. Например, когато посещавате Inox или PVR, трябва да сте видели черно-бели кутии пред мястото си. Да, това са QR кодове; за потребителите е лесно да посетят уеб сайт и да поръчат продукти, тъй като вече не е необходимо да въвеждат цялата връзка.

Реклама на игри

Когато сте близо до удрянето на целта, докато играете игра и изведнъж се появяват реклами на екрана, това може да бъде досаден, но много ефективен начин да достигнете до голяма аудитория.

Нарастващо търсене

Мобилната индустрия нараства с експоненциална скорост и скоро няма да се забави. Има много ключови причини за този огромен растеж; сред тях една солидна причина са компании по целия свят, произвеждащи смартфони на достъпни цени и телекомуникационни компании, предлагащи рентабилни планове за данни.

Така че повече хора вече могат да си позволят смартфони и това помага на бранд мениджъра да започне работа с мобилен маркетинг. Тъй като все повече хора ще имат достъп до смартфони през следващото десетилетие, все повече марки ще организират стратегии за мобилен маркетинг, за да генерират повече продажби.

Класиране на търсачките за мобилен маркетинг

Популярни търсачки като Google, Yahoo, Bing и др., Повишават класацията за търсене на уебсайта, ако той има силно присъствие в социалните медийни канали. Привличането на вашия уебсайт във вашия акаунт във Facebook означава, че както вашият Facebook профил, така и уеб сайтът ще се появят, когато някой го потърси. Това увеличава видимостта на вашия бизнес и поставя вашата марка на ръба.

В днешно време хората консумират повече съдържание чрез смартфони, поради което информацията, получена на смартфони, се чувства много по-лична, отколкото на настолни компютри. Това помага на собствениците на марки да създадат нещо по-лично, а персонализираната маркетингова кампания често дава невероятни резултати.

Мобилният маркетинг е GameChanger

Всъщност мобилният маркетинг е важен сегмент от процъфтяващия свят на дигиталния маркетинг. Мобилният маркетинг е тук, за да остане и изследователите твърдят, че той ще спечели по-голяма позиция през следващите години. От пазаруване до храна до услуги до хранителни стоки до дори за комуникация, увеличаващото се навлизане на смартфони се оказва играч в цифровия свят.

Марки, които все още чакат и нямат стратегии за мобилен маркетинг, ще се окажат предизвикателни да се изкачат в чужбина. И така, какво чакаш? Изберете мобилния маркетинг днес и се възползвайте от изключителни предимства.

Как Да Накараме Google Да Индексира По-бързо Новите Страници На Уеб Сайта

Честотата с която Google посещава един сайт зависи от много фактори. Някои от най-важните от тях са: колко често се добавя ново съдържание в сайта, колко входящи линкове има към него от други сайтове, какъв е неговият PageRang и др. Всъщност това са едни от най-важните фактори за неговата SEO оптимизация и за това дали той ще излиза на първо място в Google.

Ако искате Google да индексира по-бързо страницата или статията, която току що сте добавили, ви препоръчваме да използвате възможностите, които ви дава Google Search Console.  

Ако сайтът ви все още не е добавен в Google Search Console – първо трябва да си създадете регистрация на адрес search.google.com , а ако вече имате регистрация, с която използвате други услуги на Google, като например Gmail или Google Analytics можете да използвате нея.

След като влезете в Google Search Console – добавете адреса на вашия сайт. Следващата стъпка е да удостоверите, че имате права над него. Това се прави като изтеглите html файла, който системата ще генерира. Този код трябва да поставите в root директорията на сайта си и след това да потвърдите, че той вече е там. Ако всичко е наред – Google ще ви даде достъп до системата.

Ако със същия акаунт, с който сте влезли в Google Search Console използвате Google Analytics изберете „Алтернативни методи” и след това изберете като метод за удостоверяване „Google анализ”.

След като вече сайтът ви е удостоверен изберете от менюто в ляво Diagnostics (Състояние) -> Fetch As Googlebot (Извличане като Google). Сега въведете адреса на страницата, която искате да добавите в индекса на Google и изчакайте.  След като системата върне успешен резултат кликнете на бутона „Изпращане”. От Pop-up прозореца, който ще се появи избираме една от двете опции – “URL адрес” – с нея изпращате индивидуални страници или “URL адресът и всички свързани страници” – в този случай Google ще индексира страницата, която сте му изпратили, заедно с всички страници от сайта ви, към които има линк от нея.

В повечето случаи страницата ви трябва да бъде добавена в индекса на търсещата машина до няколко часа.

Предлагаме най-добрите цени за SEO оптимизация.

Защо Изработката На Качествен Уеб Сайт И SEO Оптимизация Са Важни За Вашия Бизнес?

Съвременният бизнес е силно облагодетелстван от факта, че съществува интернет. Днес фирмите могат да рекламират дейността и продуктите си не само чрез реклами в печатните и електронните медии, чрез флаери и брошури, но и чрез поддържането на собствен сайт. Важно е да се отбележи обаче, че днешният интернет потребител е разглезен и пренаситен от достъпа до разнообразно електронно съдържание, което прави изработката на сайт все по-голямо предизвикателство. Затова всяка държаща на себе си и на продажбите си фирма трябва да има достатъчно привлекателен и функционален сайт, за да може да впечатли клиентите си. Един атрактивен сайт предлага задължително интересна графика и достъпна функционалност, съчетани с бързина при зареждането на отделните елементи, а също и с възможността да се отваря на различни електронни устройства. Трябва да се има предвид, че дори и потребители, които не са тесни специалисти в областта на изработката на сайтове, могат лесно да различат аматьорски създадената от професионално изпипаната  Интернет страница. Цветовете, шрифтовете, количеството на подменютата, степента на трудност при навигация из сайта, наличието или липсата на анимации, фоновете  и още редица елементи говорят по-добре от хиляди думи. Така че, за да привлечете потребителите, трябва да ги грабнете от самото начало, да ги накарате да посещават пак и пак страницата ви, да разглеждат съдържането с интерес.

Графичните дизайнери разполагат с все по-нови средства за качествено промотиране на бизнеса, като респонсив дизайн, материален дизайн, карт-дизайн… Модата при изработката на сайтове се мени със скоростта на висшата мода при дрехите, така че всеки нов сезон предлага нови екстри.

И така! Имате бизнес, имате и красив, функционален и достъпен интернет сайт. Но, противно на очакванията ви той се появява на 4-5 страница при търсене в интернет, а понякога и по-назад.  Това определено не е в полза на бизнеса ви, защото когато интернет потребителите търсят по ключова дума, обикновено отварят сайтовете, които излизат като първи предложения в търсачките. Малко хора биха си направили труда да отварят страница след страница резултатите в търсачката след като  в полезрението им попадне подходящ сайт още на в началото.

Ако сте се сблъсквали с този проблем, то тогава със сигурност сте чували термина SEO оптимизация”. Какво представлява тя? Абревиатурата SEO идва от английското search engine optimization ли казано на друг език – оптимизация за Интернет търсачка. Тъй като в България най-разпространената търсачка е Google, нашенските специалисти говорят направо за Google оптимизация. Разбира се, процесът е приложим за всяка една от световните търсачки, но повечето от тях не са популярни на наша територия, затова остават извън полезрението на оптимизацията.

Оптимизирането винаги е свързано с подобрения – в случая те водят до изкачването на вашия сайт в ранг листата на харесваните и предпочитаните сайтове, а прицелната точка, разбира се, е първото място. Тъй като всеки собственик на сайт държи страницата му да е на призова позиция, това предполага наемането на добър SEO специалист, който да обърне подобаващо внимание на Интернет репутацията на сайта  му. Пестенето на финанси от оптимизация не е от полза, тъй като на практика без намесата на компетентна страна страницата ви може завинаги да остане незабележима в огромния онлайн океан.

Ако сте от хората, които искат да напрвавят оптимизация на сайта си,  трябва да сте наясно, че това е продължителен и трудоемък процес. Нужни са доста настройки, преди да започне страницата  ви да излиза на  челно място в търсачките. Необходимото време варира от няколко месеца и цяла година в зависимост от това какви са целите ви и доколко прецизно е създаден сайтът ви.

На първо място се определят ключовите думи, които ще класират сайта ви в търсачките. Колкото по-разпространени са тези думи, толкова по-бавно ще се извърши  оптимизацията.

Самияг процес по SEO оптимизацията на даден сайт условно може да се радели условно на няколко части.

Първият етап е  свързан с т.нар. вътрешна оптимизация. Това е времето, през което ще се  коригират отделни детайли, които остават  извън обсега на вниманието на потребителите, но са важни за търсачките. Например Google „харесва” и „предпочита” статичните, малки и добре изградени страници. Кодът, структурирането  на заглавията и менютата и други дребни и не толкова дребни детайли ще бъдат коригирани, така че при последващо търсене да попаднат в обсега на вниманието на Google.

Важно е страницата ви да има валиден HTML код. Ако е по-голяма, задължително трябва да има  изградена карта (sitemap). Сега е времето да се съпоставите с конкуренцията и да прегледате статистиките за посещаемостта на сайта ви, сравнена с посещаемостта на други подобни сайтове.

След  приключването на тази стъпка идва време за външната оптимизация. Тя е тясно свързана с изграждането на онлайн репутацията на вашата страница. Необходимо е страницата  ви да изглежда атрактивно за Google, така че той да я изстреля  на колкото се може по-висока позиция в класациите при търсене.

Социалните мрежи също могат да ви бъдат от полза, тъй като те  съграждат социалния авторитет на вашия сайт пред търсачките, а това означава по-висок ранг.

Ще е добре да откриете страници с тематика, идентична с тематиката на вашия сайт, за да си обменяте линкове. Доста сайтове предлагат създаването на подобно взаимно изгодно “приятелство”. Ще ви е от полза сайтовете, с които си обменяте линкове, да са индексирани с инструментите, чрез които  Google следи дали има промени в тях. Така че от време на време е важно да променяте по нещичко в съдържанието н страницата ви.

И накрая – колкото повече текст има в сайта ви, толкова по-добре. Точно текстът се проверява от Google, така че колкото по-информативен е сайтът ви, толкова по-добре и за потребителите ви, и за SEO оптимизацията.

Какво означава PPC (Pay Per Click) и как работи ?

Нека си го кажем. За да бъде вашият сайт органично класиран в Google може да ви отнеме много работа, която ще включва задълбочени познания за това как интернет страниците ви са взети заедно. Ако не сте уеб експерт и се стремите вашия сайт да бъде класиран в Google, което ще донесе нов трафик към сайта ви, тогава може би Google Ads или Pay-Per-Click (PPC) кампаниите са за вас. Така че, как работи PPC (Pay Per Click)- заплащане на клик ?
Pay Per Click определение : PPC е вид спонсорирана онлайн реклама, която се използва в широк кръг от уеб сайтове, включително търсачките, където рекламодателят плаща само ако уеб потребител кликне върху рекламата им. Оттук идва и заглавието, “заплащане на клик”.
В PPC кампанията, когато някой кликне върху вашата реклама, вие заплащате за текущата цена на кликване (CPC) от бюджета си. След като целия ви бюджет $ е изчерпан, Google престава да пуска рекламите ви, докато не възстановите фонда си.
Ако искате да започнете ефективна PPC кампания, която ще донесе нови посетители на вашия сайт,обърнете внимание на 3-те полезни съвета по-долу.


1. Създадете цели за вашата PPC кампания


Има три въпроса, които ще бъдат от полза:
-Към кого е насочена тази реклама? Винаги си напомняйте “кого” се стремите да достигнете чрез платеното търсене. При избора на ключови думи и рекламен текст, изберете термини , които вашата аудитория ще търси и създадете рекламен текст, който говори за техните нужди. Винаги бъдете сигурни, че съдържанието на целевата ви страница логично е подравнена с тези ключови думи / рекламен текст, за да се гарантира качеството на потребителското ползване и да се максимизира възвръщаемостта на инвестициите ви. Поставете се на мястото на посетителя. Биха ли ключовите думи и рекламният текст привлекли вниманието ви или дават ли ви полезна информация?

– Какъв резултат търсите?Идентифицирайте какво бихте искали потребителите ви да направят, след като са щракнали върху вашата платена реклама. Включете тази цел, като призив за действие в рекламния текст. Заведете посетители към тази страница, която лесно да ги води към тази цел.

-Как ще разберете дали PPC кампанията има успех? Уверете се, че сте настроили начин за измерване на успеха, преди да започнете кампанията си. Активен анализ на показателите на кампанията ще разкрие ключовите думи, които може да искате да паузирате и възможности за разрастване.

2. Създаване на лесна за използване структура на кампанията


Двете думите, които трябва да имате предвид тук са Значение и Обикновен(лесен, прост) :

Значение: Създаване на тясно специализирани рекламни групи с малки групи от ключови думи. Уверете се , че рекламният текст е подходящ за всяка ключова дума, съдържаща се в рамките на всяка рекламна група.
Обикновен: Уверете се , че структурата на кампанията ви е интуитивно и лесно управляема , което ще направи мониторинга на кампанията ви по-ефективна и ще позволи да се идентифицират по-добре ефективността и неефективността и.

3. Проверете вашите PPC настройки в Google Ads

Бъдете разумни относно Google Network. По подразбиране, Google Ads избира всички кампании от мрежата на Google. Тази мрежа от сайтове включва Google.com …, партньорски сайтове като AOL.com … & Ask.com … и сайтове в дисплейната мрежа.
Отказването на дисплейната мрежа на Google е най-добрата постъпка, ако сте само в началото. Дисплейната мрежа се дължи на хиляди импресии, като показва рекламите ви в хиляди сайтове. Ако работите с ограничен бюджет, дисплейната мрежа на Google може да изтощи бюджета ви бързо и видимостта ви в Google.com …. да намалее* Дисплейната мрежа може да бъде ефективна с внимателно подбрани ключови думи и рекламен текст, предназначени специално за този тип рекламно разположение. Винаги е добре да се преразгледа тази стратегия след като сте събрали първоначални изводи за търсене на Google.

Използвайте Местни търсения за своя полза. По подразбиране Google Adwords ще насочи кампанията ви в национален мащаб. Ако сте местен търговец, ако транспортирате до определена област или предоставяте услуга (само) за конкретно географско местоположение, това е най-добрата практика, за да персонализирате насочването на местоположението си Location Targeting в Google Ads. Google Ads предлага опции специфични за насочване по език, рекламен график, устройства. Като най-добър метод винаги кликвайте в настройките на всяка кампания за да проверите дали е настроена правилно.

Колко време се индексира уеб сайт

Колко време отнема да се класираме в Google? Силата на постоянството.

Вечният въпрос – колко… колко ще ми струва са класирам в Google, колко големи печалби да очаквам, колко време отнема да се класира сайтът ми в Google

Все въпроси, пред които повечето оптимизатори кършат ръце и увъртат, докато не сменят темата в някоя посока, често пъти съвсем различна от същината на разговора. В тази статия, за първи път в България, аз ще Ви дам отговор на този въпрос. Продължете да четете, защото следва повече от ексклузивен материал.

За това какво ще знаете след прочитането на този текст? :

Дали ще станете SEO оптимизатор само след прочитането на една статия? Не, за жалост не е възможно, въпреки че много искам това да стане. Така клиентите ми ще бъдат все по-успешни.

От този материал ще придобиете реалистична представа за това колко трае приблизително и в общия случай целият процес на оптимизиране за търсачките. Ще споделя и някои други трикове от практиката си.

Колко „възрастни“ са ТОП страниците в търсачката GOOGLE?

Аз знам, че Вие не искате просто Вашият сайт да се индексира. Това, което наистина е необходимо на Вас и Вашия бизнес са ТОП позициите, независимо за коя категория говорим. Понякога си мислим, че е невъзможно… но това съвсем не е вярно!

Статистиката с думи – ако искаме да се класираме на 1-ва позиция в търсачките по конкурентна ключова дума са необходими около 930 дни. Това прави средно 2 години. На пръв поглед може да изглежда много и обезкуражително, но повярвайте, веднъж изкачили върховете, никой не може да Ви свали от там. Възможно е да станем жертви на кратко изместване от конкурентите ни, които не са прочели тази статия…

И тук ще разберете първото и златно правило на SEO… не, това не са ключовите думи. Това не са и линковете. Това е ПОСТОЯНСТВОТО.

Истината е, че ако за един месец излезете на първа позиция в Google по конкурента ключова дума, няма да се задържите бързо. Статистика на Ahrefs гласи: „ Само 5.7% от новите уебсайтове се класират в ТОП 10 в рамките на 1 година“. Това не трябва да Ви отчайва, напротив… всеки, който гради SEO чрез постоянство, а не чрез желание за бързи резултати, печели. В дългогодишната ми практика като човек, предлагащ наистина качествено SEO мога да твърдя, че е пълно със сайтове, които се изстрелват до ТОП позиции в рамките на месец. А след това… след това получават бан от търсещите машини. Причините са:

 • За да се постигне подобен резултат е използван спам, нещо забранено от Google и често ( а защо „често“, а не „винаги“ е друга и доста обширна тема ) Panda и Penguin засичат подобно нещо.
 • За толкова кратко време е невъзможно да се намерят качествени и релевантни линкове, които да имат добри характеристики.
 • След ударното използване на всички SEO трикове остава само молитвата… това е все едно да сте на самотен остров и да изгърмите всички сигнализационни патрони по един самолет на няколко хиляди метра височина. Ситуацията е идентична, възможността за възстановяване след това – същата.

Истината е, че търпението е оръжие. Трябва да чакате конкурентите да сгрешат – независимо къде и как, независимо при какви обстоятелства – възползвайте се. Това със сигурност е моментът, в който да нападнете и да изкачите върховете. Запазете важните си козове за накрая, точно когато те са най-важни. В противен случай начинанието Ви няма да се овенчае с дългосрочен успех.

Един трик, който наистина работи добре и се използва често

В някои случаи можем да си спестим една част от чакането дори без да губим ефективността. Мечтата на всеки в сферата на Интернет, нали?

Ако вземете стар домейн ( на повече от година ), свързан с Вашата тематика и вече индексиран от търсачките, изкачването към ТОП позициите ще бъде по-бързо, по-лесно… а и по-евтино. Затова ако някой предлага такъв домейн – вземете го, въпреки че изглежда скъп. Цената на наистина качествен уеб адрес варира от 100$ до безкрайността, но трябва да имате предвид, че ако решите сами да купувате и да правите домейн проучване, може да сгрешите. Ако се чудите как и с какво да започнете – свържете се с мен чрез формата за контакт за експертна консултация.

И тук е времето за един друг, също важен съвет:

Не „създавайте“ ключови думи. Ако искате да подтикнете някой да търси дадено нещо, шансът да купи от Вас е минимален. Стремете се към вече създадените и утвърдени ключови думи, свързани с бранша Ви – колкото и трудно да е това, доста по-ефективно е в дългосрочен план. Помнете, че конкуренцията не спи.

Обобщение

Най-важното нещо, което казахме не бяха цифрите…най-важното нещо беше това, че постоянството е най-важно.

А вечният въпрос няма никога точен отговор. Ако искате да го получите, то трябва да съм наясно с Вашата ниша, проект и цели. Можете да се свържете с мен по всяко време за експертна консултация.

Хареса ли Ви статията? А полезна ли беше тя? Искате истинско SEO? Ако отговорите бяха „ДА“, то се свържете с мен.

.. защото е важно да работим с професионалисти!

Класиране на уеб сайт в Google по ключови думи

За доброто класиране на Вашия сайт по дадена ключова дума, в по-известните търсачки, като Google, Bing, Yahoo и др. е важно предварително да бъдат уточнени следните параметри:

 • Най-важните ключови думи или фрази, за които желаете Вашия сайт да се класира в търсачката.
 • Конкуренция за избраните ключови думи или фрази, за които желаете Вашия сайт да се класира в Гугъл.
 • Домейнът на Вашия сайт. Желателно е при избор на домейн за вашия сайт да включите най-важната ключова дума в името на домейна.
 • Какъв тип е сайта Ви (представителен, личен или фирмен сайт, онлайн магазин, блог или друг тип сайт).
 • Как е конструиран самия сайт (на базата на CMS платформа или друг вид сайт).
 • Скорост на зареждане на Вашия сайт. Бързото зареждане на сайта е важно условие за успешното му класиране в резултатите от търсене. По-бързо зареждащите се сайтове се ползват с по-добър рейтинг от Гугъл и повечето търсачки.
 • Преди колко време е изработен сайта Ви. Логично е, когато сайтът ви е нов и съдържанието в него е все още не чак толкова богато, той да се класира далеч назад в резултатите за търсене. Процесът за по-предно класиране е бавен и изисква освен много работа, свързана с обогатяване на съдържанието на сайта и много търпение от Ваша страна.
 • Доколко съдържанието на Вашия сайт е уникално. За успешното класиране на Вашия сайт, информацията в него трябва да бъде уникална и добре подбрана с цел да се наблегне предимно на съответните ключови думи или фрази, за които желаете той да се класира на по-предни позиции в търсачката.

На кое място в Google се класира Вашия сайт?

За да разберете, как Вашия сайт се класира в търсачката по определена ключова дума или фраза, аз Ви предлагам един много добър безплатен инструмент, благодарение на който може да се търси по една или няколко ключови думи едновременно и Ви показва точно с коя страница на сайта си сте постигнали класирането за дадената ключова дума или фраза.

Проверете как Вашия сайт се класира в Гугъл

Защо да рекламирате Google Ads?

Питате ли се дали е подходяща Платената Реклама в Google за Вашият Сайт и за Вашият Бизнес? WebStationBG като партньор на Google прави рекламата в Google Ads най-достъпното решение за всеки малък или среден бизнес в България.

Разгледайте нашите Google Ads цени и пакети и ще се убедите, че дори срещу само няколко инвестирани лева на ден, вашият сайт може да достига до правилната аудитория и бизнесът ви да се развива.

В България има около 4 600 000 интернет потребителя – това са хора използващи интернет поне 1 път в седмицата. Около 3 500 000 от тях използват търсачката на Google, разглеждат сайтове които излъчват реклами от дисплейната мрежа на Google или се забавляват и сърфират в YouTube почти ежедневно.

С Google Ads бизнесът ви може да достигне до тях в точният момент и в точното време, когато те търсят или се интересуват от продукт или услуга като вашата. Всяка секунда, хора се обръщат към Google за информация, която им трябва за да свършат нещо, да купят продукт, да поръчат услуга, да планират ваканция, да се погрижат за бизнеса или семейството, и хиляди други причини които ги задържат пред мобилното им устройство, таблет, лаптоп, настолен компютър или телевизор.

В нашият блог ще откриете полезни статии относно платена реклама в Google, нейните предимства, видове рекламни кампании, типове рекламни мрежи, технически показатели за измерване на ефикасността и много други интересни факти, които правят Google Ads рекламата ефективно решение за достигане до вашата аудитория и превръщането и в ценни клиенти за бизнесът ви.

Ако имате въпрос, свържете се с нас още сега на телефон 0876 12 97 66 (в работни дни от 9 до 19 часа) или ни изпратете имейл по всяко време на info@webstationbg.com

Отговаряме на вашите запитвания и въпроси относно Google Ads реклама изпратени по имейл или чрез формите за контакт в рамките на същия ден, без почивен ден. Очакваме ви!