+359 876 12 97 66 [email protected]
Изработка на сайтове и интернет реклама

WebStationBG.com

Агенция за изработка на уеб сайтове и онлайн магазини. SEO Оптимизация и интернет реклама.

Оптимизация за търсачки (SEO) | Search Engine Optimization

SEO означава оптимизация за търсачки и е процесът, използван за оптимизиране на техническата конфигурация на уеб сайта, уместността на съдържанието и популярността на връзките, така че неговите страници да могат да станат лесно откриваеми, по-подходящи и популярни спрямо потребителските заявки за търсене и като следствие търсачките ги класират по-добре.

Търсачките препоръчват усилия за SEO, които са от полза както за потребителското изживяване при търсене, така и за класирането на страницата, като представят съдържание, което отговаря на нуждите на потребителите при търсене. Това включва използването на подходящи ключови думи в заглавия, мета описания и заглавия (H1), включващи описателни URL адреси с ключови думи, а не низове от числа, и маркиране на схема за уточняване на значението на съдържанието на страницата, наред с други най-добри практики за SEO.

Търсачките помагат на хората да намерят това, което търсят онлайн. Независимо дали проучвате продукт, търсите ресторант или резервирате ваканция, търсачките са обичайна отправна точка, когато имате нужда от информация. За собствениците на фирми те предлагат ценна възможност за насочване на подходящ трафик към вашия уеб сайт.

Оптимизацията за търсачки (SEO) е практика за ориентиране на уеб сайта ви да се класира по-високо на страница с резултати от търсачките (SERP) , така че да получавате повече трафик. Целта обикновено е да се класирате на първата страница с резултати от Google за думи за търсене, които означават най-много за вашата целева аудитория . И така, SEO е толкова свързано с разбирането на желанията и нуждите на вашата аудитория, колкото и с техническото естество на това как да конфигурирате уеб сайта си.

Ето основните неща.

Как работят търсачките?

Търсачките предоставят резултати за всяка заявка за търсене, въведена от потребителя. За да направят това, те изследват и „разбират“ огромната мрежа от уебсайтове, които изграждат мрежата. Те изпълняват сложен алгоритъм, който определя какви резултати да показват за всяка заявка за търсене.

Защо SEO се фокусира върху Google

За много хора терминът „търсачка“ е синоним на Google, който притежава около 92% от световния пазар на търсачки . Тъй като Google е доминиращата търсачка, SEO обикновено се върти около това, което работи най-добре за Google. Полезно е да имате ясно разбиране за това как работи Google и защо.

Какво иска Google

Google е проектиран да предоставя най-доброто изживяване при търсене на своите потребители или търсещи. Това означава предоставяне на най-подходящите резултати възможно най-бързо.

Двата основни елемента на изживяването при търсене са думата за търсене (входът от потребителя) и резултатите от търсенето (изходът).

Да приемем, че търсите „Ръководства и уроци за Mailchimp“. Това е ясно, недвусмислено търсене. Google разбира какво питате и предоставя полезна страница като най-добрият органичен резултат — собствената страница на Mailchimp с това заглавие .

От гледна точка на Google, това е много добър резултат от търсенето и положително потребителско изживяване, защото е вероятно потребителят да щракне върху най-добрия резултат и да бъде доволен от резултата.

Как Google прави пари

Google печели от хората, които се доверяват и ценят услугата за търсене. Той постига това чрез предоставяне на полезни резултати от търсенето.

Google също така предоставя на фирмите възможността да плащат за рекламно разположение в горната част на страниците с резултати от търсенето. Думата „Реклама“ обозначава тези обяви. Google печели пари, когато търсещите кликнат върху тези реклами с плащане на клик (PPC), които купувате чрез AdWords . Ще видите тези реклами по-специално при по-общи заявки.

Освен малкия етикет, тези резултати от търсенето изглеждат почти неразличими от другите резултати от търсенето. Разбира се, това е умишлено, тъй като много потребители кликват върху тези резултати, без да осъзнават, че са реклами.

На това Google разчита. Приходите от реклама представляват повече от 80% от 182,5 милиарда долара, които Google генерира през 2020 г. Така че докато функциите за търсене остават неговият основен продукт, той зависи от рекламния си бизнес.

Анатомията на резултатите от търсенето

SERPs се състоят от резултати от платено търсене и „органични“ резултати от търсене, където органичните резултати не допринасят за приходите на Google. Вместо това Google предоставя органични резултати въз основа на своята оценка за уместността и качеството на сайта. В зависимост от типа на заявката за търсене, Google също ще включва различни елементи в SERP, като карти, изображения или видеоклипове.

Обемът на рекламите в SERP зависи от това какво са търсили потребителите. Ако търсите думата „обувки“, например, вероятно ще откриете, че значителен брой от най-добрите резултати са реклами. Всъщност вероятно ще трябва да превъртите страницата надолу, за да намерите първия органичен резултат.

Заявка като тази обикновено генерира толкова много реклами, защото има голяма вероятност търсещият да иска да купи обувки онлайн и има много компании за обувки, готови да платят за функция в резултатите от AdWords за тази заявка.

От друга страна, ако търсите нещо като „Atlanta Falcons“, резултатите ви ще бъдат различни. Тъй като това търсене е свързано най-вече с професионалния отбор по американски футбол с това име, най-добрите резултати са свързани с това. Но това все още е по-малко ясна заявка. Ще намерите новини, графика на знанието и тяхната начална страница. Тези 3 вида резултати в горната част показват, че Google не знае точното намерение на вашето търсене, но предоставя бързи пътища, за да научите за екипа, да прочетете последните новини или да отидете на техния уебсайт.

Тъй като изглежда, че няма намерение за покупка зад заявката, рекламодателите не желаят да наддават за ключовата дума, така че няма резултати от AdWords.

Ако обаче промените заявката на „шапка на Atlanta Falcons“, което сигнализира на Google, че може да пазарувате, резултатите от SERP се променят, за да включват повече спонсорирани резултати.

Ролята на SEO

Целта на SEO е да повиши класирането ви в резултатите от органичното търсене. Има различни практики за оптимизиране на AdWords, пазаруване и местни резултати.

Въпреки че може да изглежда, че толкова много конкуриращи се елементи, които заемат недвижими имоти в SERPs, натискат органичните списъци надолу, SEO все още може да бъде много мощно, доходоносно усилие .

Като се има предвид, че Google обработва милиарди заявки за търсене ежедневно , резултатите от органичното търсене са много голяма част от много голям пай. И въпреки че има някаква предварителна и текуща инвестиция, необходима за осигуряване и поддържане на органично класиране, всяко кликване, което изпраща трафик към вашия уебсайт, е напълно безплатно.

Call Now ButtonПОЗВЪНЕТЕ НИ