Защо SEO Оптимизацията За Електронна Търговия Има Значение За вашия Онлайн Магазин

Всеки малък бизнес, който няма уеб сайт, е в значително неблагоприятно положение. Въпреки това, дори ако имате уеб сайт, ако не сте го оптимизирали за SEO, той няма да привлече потенциални клиенти – освен ако не разработите SEO стратегии за онлайн магазин и не ги внедрите ефективно.

Най-добрият начин да направите това е да наемете екип от професионалисти в областта на електронната търговия SEO. Преди да направите това обаче, е важно да разберете какво е SEO и как помага на вашия бизнес.

Добре разработените SEO стратегии за сайтове за електронна търговия привличат органичен трафик към вашия онлайн магазин. Това е огромна полза, тъй като прави вашите продукти и други оферти известни на вашите целеви клиенти. Страхотната SEO стратегия за онлайн магазини ще:

 • Ще ви доближи до вашите клиенти и бъдещи клиенти
 • Помогнете ви да научите за техните желания и нужди
 • В резултат на това вие притежавате жизненоважна информация, която можете да използвате за подобряване на вашите продукти и / или услуги.

Тази статия ще ви помогне да научите за SEO оптимизация за онлайн магазини и как може да подобри вашия онлайн бизнес.

WebStationBG.com предлага най-добрите цени за SEO Оптимизация на онлайн магазини и уеб сайтове с гарантирани резултати!

Какво е SEO Оптимизация и защо трябва да ви е грижа?

SEO оптимизацията не само подобрява ефективността на вашия уеб сайт. Също така увеличава класирането ви в органичното търсене на търсачки като Google.

Всъщност, въпреки че има няколко налични търсачки, като Bing, Yahoo и др., Google е най-влиятелната. Това означава, че трябва да адаптирате най-добрите си SEO инструменти за електронна търговия според нейните изисквания.

SEO дейностите за онлайн магазини започват, като го запълват с висококачествено съдържание. Той също така трябва да осигури отлично потребителско изживяване за клиентите. Колкото повече време прекарват потребителите на вашия уебсайт, толкова по-вероятно е вашият уебсайт да увеличи доверието, трафика и доверието си.

Най-добре е да се възползвате от електронна търговия SEO услуги от реномирани доставчици. Следват някои от най-често срещаните SEO съвети за сайтове за електронна търговия, които трябва да вземете предвид при оптимизирането на вашия сайт:

 • Оптимизирайте елементите си на страницата
 • Оптимизирайте съдържанието, за да отговаря на вашите читатели
 • Научете за сигналите за машинно обучение
 • Научете как да получите качествени профили за обратна връзка

Изследване на ключови думи за сайтове за електронна търговия

За да изградите правилната SEO стратегия за електронна търговия, трябва да разберете изследването на ключови думи. Изследването на ключови думи е метод за установяване на това кои ключови думи използват вашите клиенти при търсене на продуктите и / или услугите, които имате за продажба. Един добър инструмент за изследване на ключови думи ще ви помогне да оптимизирате съдържанието си.

По-конкретно, изследването на ключови думи от Google е от решаващо значение за успеха на бизнеса с електронна търговия. Това ще ви помогне да напишете атрактивни описания на продуктите и да оптимизирате всяка продуктова страница за SEO.

Има два вида SEO ключови думи за електронна търговия:

Информационни ключови думи – тези ключови думи често започват с модификатор като „как да“ и „какво е“. Това са фрази, които хората най-често търсят, когато търсят повече информация. Те също използват тези модификатори, когато искат да направят онлайн покупка.
Транзакционни ключови думи – тези ключови думи са директно търсене на нещо, което клиентът търси. Например „червена лятна тениска“. Когато кацнат на страница за тази ключова дума, те очакват да намерят информация за продукта. На страницата трябва да има бутон „Купете сега“, за да могат те веднага да направят покупка.
Въпреки че някои собственици на бизнес за електронна търговия се опитват да направят всичко това сами, това е сложен процес. Всичко трябва да бъде правилно оптимизирано. Ето защо имате нужда от екип от SEO специалисти, които ще подготвят правилната стратегия за вашия уеб сайт за електронна търговия.

Стратегия за SEO на страницата за сайтове за електронна търговия

Може да попитате какво е SEO на страницата? SEO на място или SEO на място помага за оптимизирането на вашето уеб съдържание както за потребителите, така и за търсачката. Това включва мета заглавието, описанието, маркерите, вътрешните връзки и URL адресите на страниците.

В този раздел ще ви дадем разбивка за това как да подобрите и оптимизирате SEO на страницата на вашия уеб сайт за електронна търговия.

WebStationBG.com предлага най-добрите цени за SEO Оптимизация на онлайн магазини и уеб сайтове с гарантирани резултати!

1. Изследване и оптимизиране на ключови думи

Това включва техники за SEO на страницата, които ви помагат да се класирате по-високо за целеви ключови думи, които търсят вашите клиенти. Тези ключови думи се поставят на различни места; някои от които се намират в:

 • Заглавия
 • Мета описания
 • Заглавия
 • Параграфи
 • Описание на изображението на височина

2. Отлични продуктови страници

Всяка страница на продукта трябва да бъде оптимизирана за продукта, за който служи. Той трябва да има изчистен и опростен дисплей, от показването на изображения на продукта до неговото описание на продукта. По този начин клиентите могат лесно и бързо да вземат решение относно своите решения за покупка.

3. Страници с логическа категория

Категориите ви помагат да подобрите SEO на страницата, като свържете цялата структура на уеб сайта. Всеки онлайн магазин за електронна търговия ще има много категории, с които да работи, и всички те трябва да бъдат свързани, така че посетителите да могат лесно да ги разглеждат.

4. Редовен блог

Публикациите в блогове са друг начин за подобряване на SEO на страницата. Добре структурирана публикация в блога предоставя на посетителите на уебсайта ценна информация за вашите оферти. Това е и чудесен начин да насочите посетителите на уебсайта си към най-продаваните продукти.

Видими отзиви

Отзивите, оставени от други клиенти, спомагат за повишаване на доверието във вашия бизнес. Ако други хора са намерили вашите продукти и услуги за ценни, това ще насърчи новите клиенти да купуват от вас.

Локална SEO Оптимизация за онлайн магазини

Какво е локално SEO?

Местният бизнес SEO се различава от общия SEO. Това е практиката да оптимизирате бизнеса си за конкретно географско местоположение. Целта е да привлечете клиенти от това място, за да намерят бързо вашите продукти, без да се налага да пътувате твърде далеч. Също така ви позволява да привеждате клиенти до офлайн местоположението ви, ако имате такъв.

По-просто казано, това е един от най-добрите начини за привличане на клиенти към вашия бизнес или места за продажби.

Когато започнете да работите по локална SEO за електронна търговия, Google ще забележи. Има много различни сигнали, които ще задействат алгоритъма на Google за:

Поставете бизнеса си на определено място

Класирайте го според това колко добре е оптимизиран вашият уеб сайт

Най-лесният начин да започнете е да имате официален адрес в местоположението, за което искате да се класирате. Това помага да потвърдите бизнеса си и гарантира на Google, че всичко е законно.

Трябва също да създадете конкретни целеви страници за вашите местни усилия за SEO, тъй като те ще бъдат по-лесни за класиране за конкретни ключови думи. Например, ако искате да се класирате за „летни тениски, Ню Йорк“, най-добрият начин да започнете е да създадете конкретна страница за тази ключова дума.

Въпреки това, подобно на общото SEO, усилията за местно SEO също са сложни и трябва да бъдат наблюдавани по всяко време. Без значение в коя ниша работите, ще има голяма конкуренция, която да победите. За щастие, WebMeridian има специфични услуги за местно SEO и цял екип, за да се уверите, че вашият бизнес е най-добрият за вашето местоположение.

Маркетинг на съдържание и изграждане на връзки за онлайн търговци
Стратегията за маркетинг на съдържание включва подробен анализ на типа съдържание, което посетителите на вашия уеб сайт искат да видят. Но не става въпрос само за съдържанието. Става дума и за ключовите думи, към които е свързано съдържанието, и отговорите, които трябва да предостави.

Планът за маркетинг на съдържание отчита и следното:

 • Социалните медийни платформи, на които трябва да присъства вашият бизнес
 • Целевата аудитория, която искате да достигнете
 • Хаштегове
 • Графици за публикуване
 • И още много
 • По същество това е цял план, обикновено създаван на месечен цикъл, за това как да продължите, когато започнете да публикувате съдържание онлайн. Ако искате да научите повече за това, разгледайте нашия блог за маркетинг на съдържание, за да научите повече.

Изграждането на SEO връзки е друг важен аспект на маркетинга на съдържание, тъй като свързва съдържанието ви в мрежата. Един от начините да направите това е да свържете съдържание с котва текст, който предоставя повече информация на уважаван уебсайт. Някои други стратегии за изграждане на връзки разчитат на други уеб сайтове за връзка към вашия собствен уеб сайт. Изграждането на връзки е сложно и въпреки това е един от най-важните аспекти на SEO.

Основни продукти за вкъщи

SEO е от решаващо значение за бизнеса с електронна търговия и трябва да се вземе на сериозно, ако бизнесът ще успее. Все повече хора пазаруват онлайн, особено сега.

Това обаче също е много работа и ако не знаете какво правите, ще губите часове и часове от времето си. Не правете тази грешка.

Тук се появяват стратегиите за SEO за електронна търговия. Разработването и прилагането на тези стратегии може да ви помогне да оптимизирате вашия онлайн магазин. Когато се направи ефективно, това ще доведе до повишена видимост и по-високо класиране в търсачките.

Затова използвайте разумно времето си, за да работите върху бизнеса си и да разширите качеството и разнообразието на вашите продукти. И докато правите това, облегнете се на WebMeridian, за да свършите цялата сложна работа вместо вас. Нашите доволни клиенти за електронна търговия видяха как бизнесът им се разраства до невероятни висоти. Необходима е само една безплатна среща с нас, за да настроите вашия акаунт и да научите за вашите цели и амбиции за вашия бизнес.

Уеб Стейшън БГ предлага най-добрите цени за SEO Оптимизация на онлайн магазини и уеб сайтове с гарантирани резултати!

7 Начина За Органично Развитие На Вашия Instagram Акаунт

Измина почти десетилетие, откакто Instagram стартира и неговата емисия и приложение преминаха през многобройни повторения. С всяко ощипване на алгоритъма, както и с разкриването на нови функционалности / функции, бизнесът трябва да продължи, за да позволи последователен растеж на акаунта.

Бърз въпрос е какво определя растежа на акаунт в Instagram? За някои това е количеството следене (брой последователи). За да има огромно количество последователи, сметката трябва да се характеризира с огромна ангажираност, излагане на марки, както и с еднакво завладяващо съдържание.

В противен случай, защо трябва да получавате много хипнотизираното следване? Вероятно вече имате някакъв намек за това как изглежда акаунтът ви в Instagram, какво го е накарало да расте или не.

Ако преживявате застоял растеж или може да се стремите да инсталирате някаква оптимизация във вашите подходи, трябва да научите няколко съвета и няколко съвета за SEO в Instagram. Бележка за растежа на акаунт в Instagram обаче: услугите, за които е известно, че рекламират растежа, като купуват харесвания, както и последователи, са забранени от правилата и разпоредбите.

Тези неверни и доста фалшиви ангажименти за постигане на растеж не само ще навредят на акаунта ви, но и ще доведат до забрана.

Последователността е от първостепенно значение

Много е важно да имате правилни основите си. За да може акаунтът ви в Instagram да расте, не е разумно да вмъквате всичките си крака в пословична кошница и да казвате, че само една публикация ще стане вирусна. По-голямата част от публикациите няма да станат вирусни, което означава, че трябва да откриете по-добър метод за парадиране на тези публикации пред аудиторията си.

Внимавайте за графика и честотата на публикуване, както и за качеството на съдържанието си. В това ръководство за най-добрите часове за публикуване на съдържание в Instagram се препоръчват часове в сряда в 11:00 и петък от 10:00 до 11:00.

За стабилна ангажираност се препоръчват вторник до петък от 1000 часа до 1500 часа. За марки се препоръчва винаги да се задълбочавате в анализа и да определяте най-добрите времена за публикуване.

Публикуването последователно изгражда очаквана времева линия за вашите последователи, които да са нетърпеливи за следващите публикации. Известните и големи марки са известни с това, че публикуват по няколко пъти на ден, докато малките предприятия могат да публикуват няколко пъти в седмицата. Независимо от метода, с който сте се ангажирали, винаги се уверете, че графикът ви е последователен.

И накрая, постоянното качество на вашето съдържание диктува привличането на вашата аудитория към вашия акаунт. Днес в емисиите на Instagram има много шум и собствениците на акаунти трябва да се открояват. По-долу са X начините за органично разрастване на вашия акаунт в Instagram.

1. Изследвайте задълбочено вашата целева аудитория

Проучете целевата аудитория на Instagram прозрение

Няма дългосрочна полза от популяризирането на нечие съдържание пред зрители, които нямат интерес към него или вие и които няма да го харесат отново. За нула време те ще прекратят следенето на акаунта ви и ще останете изумени от това, което се е объркало. В този вид ситуация казваме, че няма лоялност.

Правилното получаване на целевата аудитория означава, че ще постигнете огромен процент ангажираност, а това означава, че всичко, което публикувате, изглежда по-високо в емисиите на вашите последователи. Всъщност това е печеливша ситуация. Има няколко неща, които трябва да направите, за да познавате целевата си аудитория.

Първо, получаване на преглед на демографските характеристики на базата последователи, състояща се от възраст, пол и местоположение. След това проучване на по-задълбочени статистически данни, като например кога последователите са онлайн или вида на езика, който използват.

Второ, внимавайте за съперниците си с една и съща аудитория – видът изображения, които те публикуват, включват ли надписи? Ако отговорът е да, какво казват те за тях и какво е времето им? Основно се съсредоточете върху изключително успешната публикация, която вашите съперници публикуват, за да признаете най-добрите причини тези публикации да работят много добре.

И накрая, ако искате да знаете нещо, продължете и попитайте. Попитайте аудиторията за вида съдържание и кой акаунт следва. В следващия си пост продължете и ги попитайте.

2. Винаги планирайте предварително

Добре, имате представа коя е вашата целева аудитория, вече знаете какво замислят вашите съперници и вероятно знаете вида съдържание, което работи отлично във вашата ниша. От този край е подходящият момент стратегически да помислите за съдържанието, което ще публикувате.

Просто избягвайте да публикувате неща, за които не сте сигурни, но винаги се придържайте към вашата марка и използвайте инструментите на Instagram като инструменти за планиране, за да ви помогне да планирате добре вашата емисия, като гарантирате, че всички неща отговарят визуално преди публикуването.

Цялостният вид и усещане на фуража се диктува от планирането. Ако не успеете да планирате и просто публикувате нещата на случаен принцип, определено ще съжалявате, че сте изчерпали съдържанието си и това ще обезкуражи новите последователи.

3. Харесвайте и коментирайте акаунти в Instagram, които приличат на вашите собствени

Както бе споменато по-горе, само харесванията и следванията за това, че просто го правите, няма да помогнат на нищо, но няма да навредите на харесването и коментирането на акаунт с подобно съдържание ви позволява да спечелите известно ниво на експозиция. Винаги се уверявайте, че го правите сами, не използвайте ботове и се уверете, че полагате усилия да бъдете истински и никога да не бъдете спам.

Няма същност от това да напишете есе, но се обърнете към тази действителна публикация и дайте мнението си или задайте въпрос за публикацията. Задайте половин час до цял час всеки ден, за да се включите в Instagram.

4. Използвайте релевантни хаштагове

Със сигурност хаштаговете са чудесни инструменти за откриваемост. Въпреки това не е задължително да използвате цялата надбавка от 30 хаштага, предоставена в Instagram. Вместо да използвате 30-те различни хаштага и да се изправите пред риска поне един от тях да бъде забранен, опитайте да използвате по-малък брой от тях и се уверете, че те са най-добре проучените хаштагове, които отразяват чисто съдържанието.

Например, около 10 хештега са достатъчни. Спомнете си, съдържанието ви трябва да доставя обещаното от хаштаговете. Трябва да имате предвид, че популяризирането на вашите хештегове ви прави конкурентни и улеснява намирането на вашето съдържание.

5. Популяризиране на вашия Instagram по други канали

Насърчаване на публикация в Instagram в другия канал

Не пропускайте шанса да популяризирате собствения си акаунт в Instagram по други канали, в които имате акаунти. Помислете специално за различните канали като Tumblr, Facebook, Twitter и всички, които достигат до огромна аудитория.

Можете да включите приспособление, което показва емисии във вашия Instagram. Също така можете да създадете публикация, която да съобщава за състезанието, което провеждате на вашето Insta, като възнамерявате да привлечете аудиторията си във Facebook във вашия Instagram. Възможно е да вградите публикациите си в публикации в блога, след което да пускате изскачащи прозорци на сайта, наред с други.

Освен това има прозорец за споделяне на истории за Instagram във Facebook, въпреки че бизнесът все още няма достъп до историите на Facebook. Освен това можете да добавите икона Insta към имейл подпис.

6. Използване на маркиране и геолокация

Пример за използване на маркиране и геолокация

Разумен метод за органично разрастване на вашия акаунт в Insta е използването на геолокационни маркери, по-специално ако публикуването се изпълнява от известно място, както и за програмиране! Освен това, ако работите съвместно с различна марка и / или публикувате съдържание от друг човек, уверете се, че сте го маркирали в надписа. Надявайки се да платят услугата в замяна и това процъфтява по всякакъв начин – ако човек иска да сподели съдържанието, научете се да му изпращате искане, че трябва да ви маркира.

Използване на съвременни функции за истории, за да поддържате съдържанието свежо

Въпрос: Опитвали ли сте всички възможни функции, предлагани в Instagram? Е, ако не, трябва да опитате. Наличието на широко подбрана емисия е цел, но никога не пропускайте спонтанното и друго нередактирано съдържание, което ви позволява да създавате истории. Ако вашата марка е приведена в съответствие с този вид съдържание, има безброй забавни функции за експериментиране с маски за лице, стикери, филтри и т.н. като. Всъщност има огромен потенциал да взаимодействате с вашата база от последователи и да привлечете повече към вашия акаунт в Insta. Ако сте го пропуснали, сега е вашият шанс да го изпробвате.

7. Използване на сътрудничество и маркетинг с други инфлуенсъри

Тук важи и старата клика „две глави са по-добри от една“. Получаването на споменаване / репост от друг акаунт ви служи по-добре, отколкото да се концентрирате само върху един акаунт. Можете да намерите сродна душа Insta – или човек или марка, имащи една и съща целева аудитория.

Съгласете се, че ще си издавате взаимни викове или ще представяте съдържанието на другия или по-важното е да си сътрудничите при създаването на проект, за който и двамата споделяте курс, за да разговаряте. Въпреки че намирането на подходящия инфлуенсър може да бъде сложно, когато се направи правилно, не е лоша идея. Ще видите приток на нови последователи и потенциални клиенти. Но изберете само точния човек, когато сформирате колаб!

Заключение

Търпението е ключово при изграждането на вашия акаунт в Insta. Никога не се разочаровайте от бавната фаза. Никога не купувайте последователи и се придържайте към гореспоменатите начини за успех.

Топ 6 Причини, Поради Които Трябва Да Се Съсредоточите Върху Стратегиите За Мобилен Маркетинг През 2021г.

Мобилният маркетинг се превърна в нова норма в ерата на дигиталния маркетинг. Смартфоните вероятно са първото нещо, което всеки вижда, когато се събужда, и последното нещо, преди да заспи.

Сега осъзнавате силата на мобилния маркетинг. Смартфоните се превърнаха в неразделна част от ежедневния ни живот и постоянното им използване, принуждавайки търговците да приемат мобилни маркетингови стратегии за изграждане на клиентска база.

Смартфонът е малко устройство, но притежава интензивна мощност, за да разпространява положителни думи за марката. Statista заяви, че ще има 3,8 милиарда потребители на смартфони по целия свят; следователно мобилните телефони са станали по-важни, независимо дали искате да говорите в чата, да търсите в Интернет или да популяризирате даден продукт.

Широкият достъп до Интернет изигра важна роля за популяризирането на мобилния маркетинг. По-рано компаниите харчеха милион долара за телевизионни реклами, но сега инвестират сериозно в услуги за дигитален маркетинг, тъй като това е популярният начин да достигнат до голяма аудитория.

Тъй като потребителите на смартфони непрекъснато растат и хората купуват продукти онлайн, мобилният маркетинг е в центъра на вниманието. Тук ще обсъдим солидни причини, поради които трябва да започнете с мобилния маркетинг. Но преди това, нека разберем значението и да разгледаме някои статистически данни, които отразяват силата на мобилния маркетинг.

Какво е мобилен маркетинг?

Мобилният маркетинг е вид маркетинг, който позволява на собствениците на марки да се свързват директно с клиентите. Тази маркетингова стратегия има за цел да достигне до клиенти на смартфони или таблети чрез социални медии, приложения, уеб сайтове, имейли и всяка друга форма на комуникация.

Навлизането на смартфоните в ежедневието и широкият достъп до Интернет са ключовите причини, които убеждават търговците да обръщат повече внимание на мобилния маркетинг.

Независимо от размера и типа на бизнеса, мобилният маркетинг предлага много предимства, като например отваря вратата за глобална аудитория и ви позволява незабавно да достигнете до клиентите. Освен това клиентите могат незабавно да се свържат с марката, което прави маркетинга непрекъсната дейност, за която клиентите да съдействат.

Маркетингът се развива поради променящите се предпочитания на клиентите и иновациите в технологиите; всичко, което можете да направите, е да приемете нови промени и да следвате динамичен подход, за да уловите по-ценни потенциални клиенти за вашия бизнес.

Колко интернет трафик е мобилен през 2021 г.?

През 2021 г. мобилните устройства представляват средно повече от половината от интернет трафика в световен мащаб.

Чрез търсачки

Safari на Apple е най-популярният избор сред всички потребители на интернет в САЩ.
Последните данни разкриват, че над 55,11% от всички потребители на смартфони в САЩ използват Safari за достъп до Интернет, а Google Chrome е вторият с 36,67%.
DuckDuckGo се нарежда на трето място, като 65% от потребителите използват своите смартфони за достъп до търсачката DuckDuckGo.

6 Статистика за мобилен маркетинг за разглеждане

Сега трябва да сте разбрали защо мобилният маркетинг е важен и пренебрегването му може да ви струва повече, отколкото си мислите. Все още не сте убедени? Ето няколко статистически данни, които доказват, че мобилният маркетинг е ключов за успеха на вашия бизнес.

Според Statista 52,2% от целия трафик на уебсайта се генерира от смартфони.
Повече от 50% от собствениците на уебсайтове сега се фокусират върху отзивчивите технологии за уеб дизайн, които работят на всички устройства и осигуряват най-доброто потребителско изживяване.
4 от 5 тийнейджъри редовно поръчват продукти онлайн сега.
При търсене на мобилни устройства над 96% от хората използват Google.
Според последните статистически данни на YouTube, повече от 50% от гледанията в YouTube идват от смартфони.
Знаете ли, че повече от 88% от клиентите, които извършват локално търсене на мобилните си телефони, посещават място в същия ден?

Сред тях 43% от хората търсят нови ресторанти повече от която и да е друга индустрия, включително производство, развлечения, магазини, хотели и много други. Следователно, собствениците на хранителни бизнеси, желаещи да инвестират в маркетинг на мобилни ресторанти, тъй като това може да повиши долната граница и да ги издигне на високи позиции в конкурентната среда.

Защо мобилният маркетинг има значение през 2021 г.?

Смартфоните се утвърдиха в днешния живот с над 3,5 милиарда потребители на мобилни телефони по целия свят. Днес голяма част от населението има достъп до интернет на своите смартфони, което в крайна сметка води до повишаване на мобилния маркетинг. Тук споменахме някои причини, които биха обяснили защо мобилният маркетинг има значение през следващите години:

Свържете се с целевата си аудитория по всяко време и навсякъде

За достъп до Интернет хората обикновено използват компютри, лаптопи, таблети и мобилни телефони, но смартфоните се увеличават във всички демографски данни. Може да се каже, че хората носят цял ​​свят в джобовете си и се свързват със света, когато пожелаят.

Марките могат да се възползват от това и да се свържат с целевата си аудитория чрез мобилен маркетинг, без значение какъв продукт или услуга предлагат. С насочената реклама маркетолозите могат да провеждат интелигентни цифрови кампании, за да подобрят процента на конверсия. За разлика от традиционната промоция, целенасочената маркетингова стратегия ви позволява да разпространявате думи за вашия продукт пред конкретна демографска група.

Преобладаването на данните улеснява търговците да сегментират потребителите и да публикуват съдържание според техните предпочитания. Това в крайна сметка позволява на собствениците на марки да насочват по-бързо своя пазар и да се свързват с тях по-лично.

Използвайте множество маркетингови канали

Това е чудесно за мобилния маркетинг, тъй като можете да приложите всички условия за маркетинг, за да се свържете с вашата целева аудитория. Има много интересни канали и стратегии, които можете да приемете, за да привлечете потребителите, като:

Мобилни уеб сайтове

Както беше казано по-горе, повече от половината трафик на уеб сайта идва от мобилни телефони, тъй като това е бърз начин за получаване на информация за всякакви марки. Ето защо инвестирането в сайтове, удобни за мобилни устройства, е от решаващо значение.

Мобилни приложения

Според данните, разкрити от App Annie, повече от 92% от мобилното време на Android се изразходва за разглеждане на някакво приложение. Маркетолозите използват силата на това и се ангажират с клиентите по по-персонализиран начин, за да повишат осведомеността за марката.

SMS маркетинг

В едно от проучванията се казва, че над 68% от популярните марки все още смятат, че SMS маркетингът дава оптимистични резултати и по-лесен метод за комуникация с клиентите. Така че да, създаването на маркетингова стратегия за SMS е подходящо за успех в бизнеса.

QR кодове

QR кодовете набират популярност в мобилния маркетинг. Например, когато посещавате Inox или PVR, трябва да сте видели черно-бели кутии пред мястото си. Да, това са QR кодове; за потребителите е лесно да посетят уеб сайт и да поръчат продукти, тъй като вече не е необходимо да въвеждат цялата връзка.

Реклама на игри

Когато сте близо до удрянето на целта, докато играете игра и изведнъж се появяват реклами на екрана, това може да бъде досаден, но много ефективен начин да достигнете до голяма аудитория.

Нарастващо търсене

Мобилната индустрия нараства с експоненциална скорост и скоро няма да се забави. Има много ключови причини за този огромен растеж; сред тях една солидна причина са компании по целия свят, произвеждащи смартфони на достъпни цени и телекомуникационни компании, предлагащи рентабилни планове за данни.

Така че повече хора вече могат да си позволят смартфони и това помага на бранд мениджъра да започне работа с мобилен маркетинг. Тъй като все повече хора ще имат достъп до смартфони през следващото десетилетие, все повече марки ще организират стратегии за мобилен маркетинг, за да генерират повече продажби.

Класиране на търсачките за мобилен маркетинг

Популярни търсачки като Google, Yahoo, Bing и др., Повишават класацията за търсене на уебсайта, ако той има силно присъствие в социалните медийни канали. Привличането на вашия уебсайт във вашия акаунт във Facebook означава, че както вашият Facebook профил, така и уеб сайтът ще се появят, когато някой го потърси. Това увеличава видимостта на вашия бизнес и поставя вашата марка на ръба.

В днешно време хората консумират повече съдържание чрез смартфони, поради което информацията, получена на смартфони, се чувства много по-лична, отколкото на настолни компютри. Това помага на собствениците на марки да създадат нещо по-лично, а персонализираната маркетингова кампания често дава невероятни резултати.

Мобилният маркетинг е GameChanger

Всъщност мобилният маркетинг е важен сегмент от процъфтяващия свят на дигиталния маркетинг. Мобилният маркетинг е тук, за да остане и изследователите твърдят, че той ще спечели по-голяма позиция през следващите години. От пазаруване до храна до услуги до хранителни стоки до дори за комуникация, увеличаващото се навлизане на смартфони се оказва играч в цифровия свят.

Марки, които все още чакат и нямат стратегии за мобилен маркетинг, ще се окажат предизвикателни да се изкачат в чужбина. И така, какво чакаш? Изберете мобилния маркетинг днес и се възползвайте от изключителни предимства.

Как Да Накараме Google Да Индексира По-бързо Новите Страници На Уеб Сайта

Честотата с която Google посещава един сайт зависи от много фактори. Някои от най-важните от тях са: колко често се добавя ново съдържание в сайта, колко входящи линкове има към него от други сайтове, какъв е неговият PageRang и др. Всъщност това са едни от най-важните фактори за неговата SEO оптимизация и за това дали той ще излиза на първо място в Google.

Ако искате Google да индексира по-бързо страницата или статията, която току що сте добавили, ви препоръчваме да използвате възможностите, които ви дава Google Search Console.  

Ако сайтът ви все още не е добавен в Google Search Console – първо трябва да си създадете регистрация на адрес search.google.com , а ако вече имате регистрация, с която използвате други услуги на Google, като например Gmail или Google Analytics можете да използвате нея.

След като влезете в Google Search Console – добавете адреса на вашия сайт. Следващата стъпка е да удостоверите, че имате права над него. Това се прави като изтеглите html файла, който системата ще генерира. Този код трябва да поставите в root директорията на сайта си и след това да потвърдите, че той вече е там. Ако всичко е наред – Google ще ви даде достъп до системата.

Ако със същия акаунт, с който сте влезли в Google Search Console използвате Google Analytics изберете „Алтернативни методи” и след това изберете като метод за удостоверяване „Google анализ”.

След като вече сайтът ви е удостоверен изберете от менюто в ляво Diagnostics (Състояние) -> Fetch As Googlebot (Извличане като Google). Сега въведете адреса на страницата, която искате да добавите в индекса на Google и изчакайте.  След като системата върне успешен резултат кликнете на бутона „Изпращане”. От Pop-up прозореца, който ще се появи избираме една от двете опции – “URL адрес” – с нея изпращате индивидуални страници или “URL адресът и всички свързани страници” – в този случай Google ще индексира страницата, която сте му изпратили, заедно с всички страници от сайта ви, към които има линк от нея.

В повечето случаи страницата ви трябва да бъде добавена в индекса на търсещата машина до няколко часа.

Предлагаме най-добрите цени за SEO оптимизация.

Защо Изработката На Качествен Уеб Сайт И SEO Оптимизация Са Важни За Вашия Бизнес?

Съвременният бизнес е силно облагодетелстван от факта, че съществува интернет. Днес фирмите могат да рекламират дейността и продуктите си не само чрез реклами в печатните и електронните медии, чрез флаери и брошури, но и чрез поддържането на собствен сайт. Важно е да се отбележи обаче, че днешният интернет потребител е разглезен и пренаситен от достъпа до разнообразно електронно съдържание, което прави изработката на сайт все по-голямо предизвикателство. Затова всяка държаща на себе си и на продажбите си фирма трябва да има достатъчно привлекателен и функционален сайт, за да може да впечатли клиентите си. Един атрактивен сайт предлага задължително интересна графика и достъпна функционалност, съчетани с бързина при зареждането на отделните елементи, а също и с възможността да се отваря на различни електронни устройства. Трябва да се има предвид, че дори и потребители, които не са тесни специалисти в областта на изработката на сайтове, могат лесно да различат аматьорски създадената от професионално изпипаната  Интернет страница. Цветовете, шрифтовете, количеството на подменютата, степента на трудност при навигация из сайта, наличието или липсата на анимации, фоновете  и още редица елементи говорят по-добре от хиляди думи. Така че, за да привлечете потребителите, трябва да ги грабнете от самото начало, да ги накарате да посещават пак и пак страницата ви, да разглеждат съдържането с интерес.

Графичните дизайнери разполагат с все по-нови средства за качествено промотиране на бизнеса, като респонсив дизайн, материален дизайн, карт-дизайн… Модата при изработката на сайтове се мени със скоростта на висшата мода при дрехите, така че всеки нов сезон предлага нови екстри.

И така! Имате бизнес, имате и красив, функционален и достъпен интернет сайт. Но, противно на очакванията ви той се появява на 4-5 страница при търсене в интернет, а понякога и по-назад.  Това определено не е в полза на бизнеса ви, защото когато интернет потребителите търсят по ключова дума, обикновено отварят сайтовете, които излизат като първи предложения в търсачките. Малко хора биха си направили труда да отварят страница след страница резултатите в търсачката след като  в полезрението им попадне подходящ сайт още на в началото.

Ако сте се сблъсквали с този проблем, то тогава със сигурност сте чували термина SEO оптимизация”. Какво представлява тя? Абревиатурата SEO идва от английското search engine optimization ли казано на друг език – оптимизация за Интернет търсачка. Тъй като в България най-разпространената търсачка е Google, нашенските специалисти говорят направо за Google оптимизация. Разбира се, процесът е приложим за всяка една от световните търсачки, но повечето от тях не са популярни на наша територия, затова остават извън полезрението на оптимизацията.

Оптимизирането винаги е свързано с подобрения – в случая те водят до изкачването на вашия сайт в ранг листата на харесваните и предпочитаните сайтове, а прицелната точка, разбира се, е първото място. Тъй като всеки собственик на сайт държи страницата му да е на призова позиция, това предполага наемането на добър SEO специалист, който да обърне подобаващо внимание на Интернет репутацията на сайта  му. Пестенето на финанси от оптимизация не е от полза, тъй като на практика без намесата на компетентна страна страницата ви може завинаги да остане незабележима в огромния онлайн океан.

Ако сте от хората, които искат да напрвавят оптимизация на сайта си,  трябва да сте наясно, че това е продължителен и трудоемък процес. Нужни са доста настройки, преди да започне страницата  ви да излиза на  челно място в търсачките. Необходимото време варира от няколко месеца и цяла година в зависимост от това какви са целите ви и доколко прецизно е създаден сайтът ви.

На първо място се определят ключовите думи, които ще класират сайта ви в търсачките. Колкото по-разпространени са тези думи, толкова по-бавно ще се извърши  оптимизацията.

Самияг процес по SEO оптимизацията на даден сайт условно може да се радели условно на няколко части.

Първият етап е  свързан с т.нар. вътрешна оптимизация. Това е времето, през което ще се  коригират отделни детайли, които остават  извън обсега на вниманието на потребителите, но са важни за търсачките. Например Google „харесва” и „предпочита” статичните, малки и добре изградени страници. Кодът, структурирането  на заглавията и менютата и други дребни и не толкова дребни детайли ще бъдат коригирани, така че при последващо търсене да попаднат в обсега на вниманието на Google.

Важно е страницата ви да има валиден HTML код. Ако е по-голяма, задължително трябва да има  изградена карта (sitemap). Сега е времето да се съпоставите с конкуренцията и да прегледате статистиките за посещаемостта на сайта ви, сравнена с посещаемостта на други подобни сайтове.

След  приключването на тази стъпка идва време за външната оптимизация. Тя е тясно свързана с изграждането на онлайн репутацията на вашата страница. Необходимо е страницата  ви да изглежда атрактивно за Google, така че той да я изстреля  на колкото се може по-висока позиция в класациите при търсене.

Социалните мрежи също могат да ви бъдат от полза, тъй като те  съграждат социалния авторитет на вашия сайт пред търсачките, а това означава по-висок ранг.

Ще е добре да откриете страници с тематика, идентична с тематиката на вашия сайт, за да си обменяте линкове. Доста сайтове предлагат създаването на подобно взаимно изгодно “приятелство”. Ще ви е от полза сайтовете, с които си обменяте линкове, да са индексирани с инструментите, чрез които  Google следи дали има промени в тях. Така че от време на време е важно да променяте по нещичко в съдържанието н страницата ви.

И накрая – колкото повече текст има в сайта ви, толкова по-добре. Точно текстът се проверява от Google, така че колкото по-информативен е сайтът ви, толкова по-добре и за потребителите ви, и за SEO оптимизацията.

Как да напишете текст за насърчаване

За това как да изберете правилните заявки за оптимизация на търсачките и промоцията на уеб сайтове, просто пишете, а не копирайте от конкуренти .Дори да смятате, че материалите на уебсайта на конкурентна организация са много добри. Не забравяйте поне да ги пренапишете.

Настоящите алгоритми за търсене на Google проследяват кражбата на текстово съдържание. Да, днес можете да копирате текстове и дори известно време ще бъдете в резултатите от търсенето на прилични позиции, но никой не може да гарантира, че вашият сайт няма да пропадне.

Не пренаписвайте чужди, а пишете свои собствени текстове. Постоянно развивайте сайта (в края на краищата за това съставихме семантичното ядро), интересно говорете за вашите продукти и услуги – и търсачките ще го оценят.

Къде да получите уникално текстово съдържание?

Източници на добри текстове

Първата възможност е да напишете текстовете на сайта сами. Нека специалистите на вашата фирма го правят – тези, които добре познават продукта, неговия асортимент, характеристики, специфики, потребителски качества. Тези, които са в състояние да представят вашите стоки и услуги от най-добрата им страна. Тази опция е изгодна, тъй като не изисква финансови разходи, въпреки че, отнема време.

Друг начин е да използвате услугите на професионални копирайтъри, които ще пишат текстове според вашата техническа задача. Този път на развитие се използва най-добре, ако вашият сайт има много страници (и се нуждаете от много текстове) – сто, двеста, триста.

Трудно е да се създаде такъв обем информация за сметка на „вътрешни ресурси“ (с участието на неговите специалисти).

Предимства и недостатъци?

Времевите разходи са сведени до минимум, но ще бъдат необходими инвестиции от бюджета на фирмата. Освен това копирайтърът е човек, който може правилно да напише текста, но (в повечето случаи) не разбира нищо от вашите продукти, следователно, той може да направи грешки поради незнание. Статиите трябва да бъдат проверени, дори да е добър копирайтъра, който работи за вас.

Как сами да пишете текстове?

Сайтът вече е изграден, съответно ключовите думи, за които трябва да пишете текстове, са известни.

Каква трябва да е дължината на статията?

Няма универсален отговор. Google рецепта: пишете текстове, които са интересни за хората. В повечето случаи се счита за нормално страницата да съдържа материал с дължина от 1000 до 2000 знака (така че когато потребителят отвори страницата и види целия текст, няма нужда екрана да се превърта). В онлайн магазините има достатъчно текст с дължина 400-500 разпечатки на страница. При описване на сложно оборудване, машинни инструменти и технологии може да се изискват 4000-5000 печатни знака.

Напишете текста по такъв начин, че всичко да е ясно от представения материал. Не забравяйте за ключовите въпроси.

По-трудно е да се пише такъв текст за Google трябва да изглежда по-естествено, сякаш тази страница наистина е написана за хора, а не за популяризиране на определена ключова заявка.

Колко заявки трябва да бъдат популяризирани на страница? Нормалната опция е не повече от две или три, идеалната.

Как да проверите уникалността на текста?

Дори и да сте написали статията сами – това не е гаранция, че текстът е уникален. Вероятно някой преди това е използвал подобни фрази, мисли и вашите материали повтаря това, което вече е публикувано в Интернет. Преди да публикувате текстово съдържание на сайт, трябва да се уверите в неговата уникалност. Между другото, ако статиите за вас са написани от копирайтър – проверката за уникалност е задължителна, дори преди да платите за поръчката.

Какви инструменти могат да се използват за проверка?

Това е безплатната програма Advego Plaguatus, която настройвате за проверка по зададени размери за откриване на плагиатство – думи, фрази, словосъчетания.

Как да защитим текстовото съдържание?

Независимо как сте създали съдържанието (сами или с помощта на копирайтъри), вие, разбира се, не искате то да бъде използвано от други – да е откраднато и публикувано в сайтовете на други хора. Тъй като кражбата на чужда интелектуална собственост в Интернет – уви – не е рядкост, трябва да се вземат мерки за нейната защита.

Как да запазите авторството за себе си, как да докажете на търсачките, че това съдържание е създадено от вас?

Какви методи за защита от копиране има?

Можете да опитате софтуерни начини за защита на съдържанието. Например, добавете командата към кода на всяка страница:

<body oncopy = “return false;”>

След това чрез „копиране“ – „поставяне“ текстът от страницата не се вдига. Но, уви, този метод не осигурява 100% защита. Първо, всеки, който иска, може да намери обходни решения (например да копира текст от източника на страницата). Второ, някои версии на браузърите игнорират командата “return false;”.Работи ли или не работи? Това може да зависи от типа и версията на браузъра, неговите настройки: Google Chrome, Mozilla, Opera, Internet Explorer – всеки има своите особености.

Друг вариант е да поставите скрипт за защита на съдържанието на страниците, който не позволява копиране на текста. Въпреки това, той също може да бъде хакнат, деактивиран.

Един от начините да подобрите позицията на сайта в резултатите от търсенето (колкото и да е странно) е да пишете добри, интересни статии.

Google постоянно съветва: „правете привлекателни уебсайтове“! Колкото по-привлекателен е материалът на страницата, толкова по-добри са поведенческите фактори. Посетителите остават по-дълго на страницата, процентът на неуспехите (бързи излизания от сайта) се намалява.

Освен това търсачките оценяват текстове въз основа на статистически анализ. Колкото по-уникални (различни) думи в текста, толкова по-висока е неговата стойност. Моля, обърнете внимание: в този случай не говорим за уникалността на текста за Интернет (не че текстът трябва да се различава от другите статии, публикувани в мрежата). Реч за „богатството“ на езика – същите думи не трябва да се използват в рамките на една статия, трябва да се избягват безкрайните повторения на една и съща мисъл: „В нашата фирма можете да си купите най-красивите завеси“, „Най-красивите завеси от нашата продукция перфектно ще украсят вашата къща“ , “Няма да намерите по-добри от нашите красиви завеси … затова купувайте …” … Монотонните пасажи предизвикват баналност, дори досада.

Дайте на клиента да избира! Направете така, че от параграф до параграф той да вижда и научава нещо ново. Използвайте синоними и образен език: “Криви завеси за къщата”, “Луксозна драперия на прозорец”, “Оригинален модерен дизайн”, “Изискан стил на хол и спалня”.

Как да проверя дали текстът е скучен?

Използвайте семантичния анализатор за обмен на Advego.

Поставете всяка статия в прозореца и стартирайте сканирането. В колоната на цифровите стойности ще видите броя на думите (общо) и броя уникални думи. Ако има по-малко от 40-45% уникални думи, това не е много висококачествен текст (много повторения). Ако само 25-30% от думите са уникални, по-добре е да поръчате авторски права на друг изпълнител.

Ако при проверка от общия брой на думите е 265. Съществуват 174 уникални (тоест различни) думи. Процентът на уникалността е 174/265 = 65%. Изобщо не е лошо …

Съвети за SEO Оптимизация и подобряване на Вашия уеб сайт

Постоянно искате информация, която само вие можете да дадете.

Въпросите започват в началото на самата работа и почти никога не спират. Защото само вие може да отговорите на тези въпроси.

От самото начало от Вас се искат данни и достъп до измервателни уреди и услуги, защото без тях е невъзможно да се анализира ефективността на работата.

Google Analytics (зависи в коя търсачка популяризирате). Това са инструменти за уеб анализи, които помагат да се оценят източниците на трафик и тяхната ефективност. Ако сте инсталирали метрични и аналитични броячи, трябва да предоставите достъп до тях. Ако не са инсталирани, ще трябва да го направите, така че трябва да имате връзка по време на регистрацията.

Райони на промоция. Вие, като собственик на бизнес и уеб сайт, ще бъдете попитани от кои райони да дойдат нови клиенти и поръчки. Може би специалистът по SEO ще ви предложи да коригирате районите, но само въз основа на първоначалните данни от вас.

Основна бизнес информация. Например, мениджър ще попита каква организация използва  компанията, има ли клонове или пунктове за доставка на поръчки, кой ще отговаря за комуникацията с мениджъра на акаунти на SEO агенцията (позицията на специалист, способността му да взема решения относно промяна на сайта).

Основни области на работа. Обикновено компанията има основни области (най-висок приоритет, които носят повече печалба) и допълнителни (по-малък приоритет, от категорията на свързани стоки или услуги). Мениджърът на акаунти ще ви попита за такова разделяне, така че бизнес приоритетите да са в основата на SEO стратегията.

КонкурентностИ на етапа на продажбата, и след сключването на договора, фирмен специалист ще се опита да задълбочи характеристиките на вашия бизнес и ще ви зададе много въпроси за това как се различавате от вашите конкуренти.

Визия на целевата аудитория. Сайтът се променя не просто така, а за някого, затова е важно специалистът по SEO да знае кой е крайният потребител и какви са неговите нужди.

Цените за услуги и стоки. Цената на продукта или услугата в даден сайт е един от важните търговски фактори и за успешното SEO тези фактори трябва да бъдат подобрени. Ако обаче не можете да добавите цени към сайта, оптимизаторът трябва поне да разбере в какъв ценови диапазон се работи. Това е необходимо, за да разберем по-добре целевата аудитория и да направим сайта по-привлекателен за него.

Качествено съдържание (статии, текстове за продуктови описания и други). Вие познавате продуктите или услугите си по-добре от другите и тази надеждна информация е важен момент от компетентно техническо задание за копирайтър, както и редакционна политика и информация. Клиентът се интересува от онези текстове за своя сайт, които отразяват неговия бизнес, неговата философия и неговия подход, така че мениджърът на акаунти иска тази информация, преди да зададе задачите за копирайтъра.

Този списък е самата основа, основата, която може и ще се разшири заедно с обема на работа на сайта. Това е един от начините за проверка на SEO-компанията: ако сайта се обслужва онлайн, служителите непрекъснато се обаждат или пишат, за да получат информация. От вас се изисква редовно да координирате текстове, изображения и други промени в сайта.

Една от основните области на SEO промоцията е запълването на сайта с качествено съдържание.

Как качеството на съдържанието влияе на промоцията на уеб сайта?

Публикуването на съдържание без съгласието на клиента не е позволено. Затова текстовете редовно се изпращат до собственика на сайта и се искат да бъдат одобрени. Същото се отнася и за всички други промени: променете оформлението на страницата, добавете чат платформа или проследяване на обажданията – за всички тези действия, мениджърът на акаунт пита за вашето разрешение и одобрение.

Когато оптимизаторът разработи стратегия и се пристъпи към нейното прилагане, той търси страните на сайта, които могат да бъдат подобрени за максимална конверсия.

Например той вижда, че големите конкуренти имат платформи за чат и формуляри за поръчка за обратно връзка, но клиентът му не го прави. Или той отбелязва, че повечето играчи на пазара имат цени в сайтовете, а сайтът на неговия клиент работи без да посочва цената на стоките.

След това той анализира тези фактори, разкрива колко важни са те за SEO. С течение на времето специалистът по SEO на етап одит преди старта може да предложи работещи идеи за подобряване на сайта.

Същото важи и за по-нататъшната работа: мениджърът на акаунти редовно изпраща препоръки от SEO оптимизатора за подобряване на сайта и неговото преобразуване.

Редовно ви изпращат отчети за извършената работа.

SEO работата не винаги дава бързи резултати, но ако сте сключили договор с изпълнителя, който предвижда конкретни периоди на отчитане (например 17-ия ден на всеки месец), тогава за всеки такъв интервал трябва да получавате отчет за това, което оптимизаторът е направил за този месец и до какви резултати доведе.

Освен това, ако се нуждаете от отчет за друг период (не за месец, но за последните шест месеца) или за един тип от задачи (за уеб разработка), можете да го поискате от вашия мениджър на акаунта – той ще го състави и ще ви го изпрати.

Можете да оцените независимо работата на вашия SEO изпълнител, използвайки системи за уеб анализи – използвайте нашите подробни инструкции за това.

Можете да докладвате за SEO процеса по всяко време.

Този елемент е продължение на предишния, само леко разширен: можете да предоставите информация за текуща работа извън формуляра за отчитане.

По всяко време можете да се свържете с мениджъра на акаунти, който работи по вашия проект и да разберете:

 • Над какви оптимизатори и програми работят в момента;
 • Какви са бъдещите планове;
 • Защо се изпълняват тези задачи, а не някои други;

Какво се случва с трафика, така че да расте или защо пада и как да го поправим.

Един добър изпълнител, заинтересован от резултата и наистина работещ по проекта, никога няма да избегне контакта със своя клиент. Напротив, той ще се свърже с него, за да препоръча иновации, да координира корекциите и да ви информира за случващото се със сайта.

Колко време се индексира уеб сайт

Колко време отнема да се класираме в Google? Силата на постоянството.

Вечният въпрос – колко… колко ще ми струва са класирам в Google, колко големи печалби да очаквам, колко време отнема да се класира сайтът ми в Google

Все въпроси, пред които повечето оптимизатори кършат ръце и увъртат, докато не сменят темата в някоя посока, често пъти съвсем различна от същината на разговора. В тази статия, за първи път в България, аз ще Ви дам отговор на този въпрос. Продължете да четете, защото следва повече от ексклузивен материал.

За това какво ще знаете след прочитането на този текст? :

Дали ще станете SEO оптимизатор само след прочитането на една статия? Не, за жалост не е възможно, въпреки че много искам това да стане. Така клиентите ми ще бъдат все по-успешни.

От този материал ще придобиете реалистична представа за това колко трае приблизително и в общия случай целият процес на оптимизиране за търсачките. Ще споделя и някои други трикове от практиката си.

Колко „възрастни“ са ТОП страниците в търсачката GOOGLE?

Аз знам, че Вие не искате просто Вашият сайт да се индексира. Това, което наистина е необходимо на Вас и Вашия бизнес са ТОП позициите, независимо за коя категория говорим. Понякога си мислим, че е невъзможно… но това съвсем не е вярно!

Статистиката с думи – ако искаме да се класираме на 1-ва позиция в търсачките по конкурентна ключова дума са необходими около 930 дни. Това прави средно 2 години. На пръв поглед може да изглежда много и обезкуражително, но повярвайте, веднъж изкачили върховете, никой не може да Ви свали от там. Възможно е да станем жертви на кратко изместване от конкурентите ни, които не са прочели тази статия…

И тук ще разберете първото и златно правило на SEO… не, това не са ключовите думи. Това не са и линковете. Това е ПОСТОЯНСТВОТО.

Истината е, че ако за един месец излезете на първа позиция в Google по конкурента ключова дума, няма да се задържите бързо. Статистика на Ahrefs гласи: „ Само 5.7% от новите уебсайтове се класират в ТОП 10 в рамките на 1 година“. Това не трябва да Ви отчайва, напротив… всеки, който гради SEO чрез постоянство, а не чрез желание за бързи резултати, печели. В дългогодишната ми практика като човек, предлагащ наистина качествено SEO мога да твърдя, че е пълно със сайтове, които се изстрелват до ТОП позиции в рамките на месец. А след това… след това получават бан от търсещите машини. Причините са:

 • За да се постигне подобен резултат е използван спам, нещо забранено от Google и често ( а защо „често“, а не „винаги“ е друга и доста обширна тема ) Panda и Penguin засичат подобно нещо.
 • За толкова кратко време е невъзможно да се намерят качествени и релевантни линкове, които да имат добри характеристики.
 • След ударното използване на всички SEO трикове остава само молитвата… това е все едно да сте на самотен остров и да изгърмите всички сигнализационни патрони по един самолет на няколко хиляди метра височина. Ситуацията е идентична, възможността за възстановяване след това – същата.

Истината е, че търпението е оръжие. Трябва да чакате конкурентите да сгрешат – независимо къде и как, независимо при какви обстоятелства – възползвайте се. Това със сигурност е моментът, в който да нападнете и да изкачите върховете. Запазете важните си козове за накрая, точно когато те са най-важни. В противен случай начинанието Ви няма да се овенчае с дългосрочен успех.

Един трик, който наистина работи добре и се използва често

В някои случаи можем да си спестим една част от чакането дори без да губим ефективността. Мечтата на всеки в сферата на Интернет, нали?

Ако вземете стар домейн ( на повече от година ), свързан с Вашата тематика и вече индексиран от търсачките, изкачването към ТОП позициите ще бъде по-бързо, по-лесно… а и по-евтино. Затова ако някой предлага такъв домейн – вземете го, въпреки че изглежда скъп. Цената на наистина качествен уеб адрес варира от 100$ до безкрайността, но трябва да имате предвид, че ако решите сами да купувате и да правите домейн проучване, може да сгрешите. Ако се чудите как и с какво да започнете – свържете се с мен чрез формата за контакт за експертна консултация.

И тук е времето за един друг, също важен съвет:

Не „създавайте“ ключови думи. Ако искате да подтикнете някой да търси дадено нещо, шансът да купи от Вас е минимален. Стремете се към вече създадените и утвърдени ключови думи, свързани с бранша Ви – колкото и трудно да е това, доста по-ефективно е в дългосрочен план. Помнете, че конкуренцията не спи.

Обобщение

Най-важното нещо, което казахме не бяха цифрите…най-важното нещо беше това, че постоянството е най-важно.

А вечният въпрос няма никога точен отговор. Ако искате да го получите, то трябва да съм наясно с Вашата ниша, проект и цели. Можете да се свържете с мен по всяко време за експертна консултация.

Хареса ли Ви статията? А полезна ли беше тя? Искате истинско SEO? Ако отговорите бяха „ДА“, то се свържете с мен.

.. защото е важно да работим с професионалисти!

9 съвета за успешна SEO оптимизация на WordPress уеб сайт

Използвайте SEO плъгин

Използвайте качествен SEO плъгин, който да ви помага с оптимизацията на позиционирането ви в Google. Може би най-добрият вариант за такъв плъгин е Yoast. Той ще ви помага да анализирате сайта си и дава съвети как да го направите. Важно е да обърнете внимание на съветите, които получавате и да ги въвеждате своевременно.

Изградете добра permalink структура

Permalink и линковата структура са важна за търсачките. Докато мненията за оптималната структура на permalink са различни, то Google ясно е обявил, че permalink трябва да бъдат колкото се може по-прости, но същевременно и описателни, така че лесно да се достига до правилното съдържание в търсачките. Оптималната дължина на permalink е до 100 символа максимум. Използвайте ключовите си думи, но не злоупотребявайте с употребата им. Отделайте думите с тирета и избягвайте да използвате stop думи като „и“, „или“, „но“, „за“ и т.н.

Sitemap на сайта си

Вашият WordPress сайт може да разполага с хиляди страници. За да бъдат те индексирани от Google, търсачката трябва да научи структурата на вашия сайт. Със създаването на sitemap (карта на сайта) тази работа може да бъде свършена много ефективно.

Използвайте конкретни ключови думи

Всеки сайт има своята цел. Изграждайте съдържанието си около конкретни ключови думи, които да отговарят на темата и идеята на сайта, така че да бъде по-лесно откриваем.

Полезни вътрешни и външни линкове

Доста вероятно е по-голямата част от аудиторията, която стига до страница на вашия сайт да е съставена от потребители, които за първи път попадат на ваше съдържание и не са запознати с темите, които по-рано са били засегнати. Вътрешните линкове между постове ще подобрят навигацията на сайта в пъти. Добавяйки бързи връзки до релевантни публикации вие предлагате подходящи страници, които могат да влязат в употреба на вашата аудитория. Като резултат ще увеличите ангажираността на потребителите и средното време, което хората прекарват на вашия сайт.

Независимо оттова в коя индустрия се отнася вашият сайт, винаги има подходящи други източници на информация. Вашата индустрия също разполага с подобни. Те могат да бъдат конкуренти или блогове. Свържете се с тези от тях, които са подходящи с предложение да размените линкове на подходящи теми или страници.

Пишете по-дълго съдържание

Никога няма да се откажем да го повтаряме – „Съдържанието е кралят“! На база качеството на информацията във вашия сайт, може да говорим за бъдещия успех на вашия блог или бизнес сайт. Създавайте качествено съдържание, което е релевантно на темата на вашите уеб ресурси. Когато пишете, не забравяйте коя е вашата целева аудитория и какъв тип постове са най-споделяни и коментирани.

Mobile friendly сайт

Задължително да е responsive

Mobile friendly. Mobile first! Вашият WordPress сайт дава ли на аудиторията ви еднакво добро изживяване на всякакво устройство? Праването на responsive сайт ще гарантира, че вашите посетители ще имат приятно UX, а това ще ви помогне да се позиционирате и на по-предно място в резултатите на търсачките. В един от последните си ъпдейти, Google заяви, че mobile-friendly дизайните ще получат допълнителен бонус при търсене от телефон. Съветите на специалисти от най-популярната търсачка ще ви помогнат да насочите мобилната версия на сайта си в правилната посока.

Оптимизирайте изображенията си

Вие сте и любител-фотограф? Страхотно. Имате професионален фотоапарат, който снима с убийствена резокюция? Поздравления. Решавате да покажете снимка, която сами сте направили с резолюция 6800 х 4500 px? Помислете пак. Винаги, когато споделяте снимка тя трябва да бъде толкова голяма, колкото място ще заема на страницата. В общия случай, нито една от страните няма да надвишава 1000 px. Когато разполагате с голямо и качествено изображение първо смалете неговите размери с Online image resizer, а след това намалете тежестта ѝ с TinyPNG. И двата софтуера са бързи, лесни, изцяло онлайн и безплатни.

Оптимизирайте заглавията си

Когато създавате съдържание, обърнете специално внимание на неговото заглавие. Независимо дали става въпрос за заглавие на статия или просто наименуване на страница, заглавието е изключително важно. Когато то е добре написано, интересно и хваща окото, то ще спечелите много. Започнете с работно заглавие. Направете го конкретно, ясно и все пак интригуващо. Използвайте пояснения като [интервю] [инфографика] и т.н., за да зададете ясни очаквания.

Така вашите читатели ще знаят какво точно ще видят след като отворят вашата страница. За предпочитане е да бъде кратко. Няма общовалидно правио за най-оптимална дължина на заглавията. От най-голямо значение е целта, която преследвате. Ако искате заглавието на поста ви да се вижда в резултатите на търачката в пълния си вид, то не трябва да бъде над 70 символа. По този начин търсачките няма да отрежат заглавието ти. Използвайте числа и статистика. „Как да“ постовете са също изключително популярни. Не забравяйте да добавите най-важната си ключова дума в заглавието.

Как успешно да привлечем клиенти в социалните мрежи

Всеки знае, че Фейсбук, а и не само, е мястото, където хората постоянно се намират и прекарват една огромна част от времето си там, да не кажем денонощно. Това автоматично прави социалните мрежи задължителен елемент от изработката на онлайн магазин и изобщо от онлайн маркетинга. Също така, те са важна част и за SEO оптимизацията, като по този начин сайтът ви може да излиза на по-предна позиция в търсачките. Ще ви представим няколко елементи, които са задължителни за успешен онлайн маркетинг.

Изяснете си основата цел

Знаете от къде сте тръгнали и какво сте положили като усилия, за да имате успешен бизнес, но знаете ли на къде отивате? Можете да публикувате много уникално съдържание и да си стоите там, откъдето сте тръгнали. Ако не знаете как да използвате социалните мрежи, то вие уронвате техния престиж и реално не вършите никаква работа. Тоест – нямате нужда от тях. Докато не си изясните какво искате и не си го кажете, то вие нищо няма да правите, а вашата конкуренция ще трупа капитали.

Честота на публикуване в социалните мрежи

Колко често публикувате в социалните мрежи? Веднъж седмично не е достатъчно. Може и да получите краткотраен резултат, но реално ще се утвърдите на пазара, когато редовно публикувате. Така хората наистина ще се убедят, че не сте поредните, които предлагат дадени услуги или продукти и след известно време ще залязат. Добре е да публикувате по 3-4 пъти на седмица. Гифчетата също са добра идея, тъй като те ангажират зрително.

Внимавайте какво публикувате

Публикувайте само изпипано от всички страни съдържание. Ако си вършете работата през пръсти, то ще получавате пари през пръсти. Оптималният брой публикации го изяснихме, но съдържанието трябва да бъде полезно, интересно и атрактивно.

Избягвайте да поствате еднообразно съдържание. Трябва да има актуално такова, за да покажете, че следите новините свързани с продуктите, които предлагате. Хубавото съдържание носи двустранни облаги: от една страна за вас, тъй като вие печелите пари и репутация, от другата страна е клиента. Той получава качествена стока, информираност и коректно отношение. От своя страна той би споделил на свои приятели за вас и така да имате още повече клиенти. Най-добрата реклама е от уста на уста или от споделяне и споделяне.

Направете анализ на дейността си

Ако използвате Фейсбук, социалната мрежа предлага анализ на достигнатите хора. По този начин можете да разберете кое кара хората да ви търсят, кое ги интересуват и кое е полезно за тях. Така можете да правите оптимизация на сайта си, спрямо анализите. Също така, има много специалисти, които се занимават с това  и тяхната преценка и оценка е настина много полезна. Така че, отделете пари и затова нещо, тъй като това е инвестиция, която ще можете да направите и да си възвърнете.

Правилно разпределение на разходите

Едно от нещата, които се харесват на хората, занимаващи се с бизнес е именно евтината и ефикасна реклама. Фейсбук предлага именно това. Разбира се, много често можете да получавате оферти за безплатни реклами. Тогава трябва да бъдете внимателни, тъй като това може да е нож с две остриета. По-добре е да се доверите на платената реклама, която е с минимални разходи, които несъмнено ще ви се върнат. Например, Фейсбук предлага анализ на рекламата и ви показва какви резултати можете да очаквате, ако инвестирате определена сума. Това е много полезно за вас, защото ви помага да разпределите правилно доходите си и по този начин да изградите успешен бизнес.

В екип ли работите или сам?

Ако работите сам, ще ви е доста трудно да постигнете добри резултати, мислейки за реклама, продажби, оптимизация.  С правилно подбран екип и разпределение на задачите ще можете да бъдете в пъти по-ефективни, отколкото сами. А и все пак няма как да разбирате от всичко. Например, вие можете да сътворите прекрасни послания, но пък да не ви бива особено добре в подбирането на изображенията за тях. Тази задача се изпълнява от графичен дизайнер, който ще направи най-точна оценка на това, от което се нуждаете.  Това важи и в обратния случай – вие сте графичен дизайнер, но не можете да сътворите привлекателни послания. Също така, трябва да си намерите и добър SEO оптимизатор, тъй като това е специфична работа и се изисква определен подход.

Съчетаване на безплатна и стандартна реклама

Въпреки че, стандартната реклама е изключително полезна, не можете да разчитате само на нея. Отпуснете малко повече средства за платена. Тези средства ще ви се възвърнат, а и едва ли ще станете по-богати, ако си ги спестите.  Платената реклама достига до много повече хора, генерира повече приходи и ви прави по-популярни.

Ако пък сте решили да се възползвате от безплатната реклама, то трябва да направите анализ на пиковете часове на броя посещения в социалните мрежи. Именно тогава трябва да си пуснете своята реклама и тогава шанса да достигнете до повече хора се увеличава. За този вариант трябва да бъдете търпеливи, тъй като това изисква време и известни усилия от страна на вас и вашия екип.