Софтуер по поръчка или система с отворен код?

Дали да поръчате софтуер по поръчка или да ползвате  система с отворен код (при нас това е WordPress)? Много често получаваме тези въпроси при запитване за изработка на сайт.

Няма универсален отговор тук. Бихме могли да отправим някои препоръки, връщайки се назад към опита си.

В над 99% от случаите не е необходимо индивидуално софтуерно решение по поръчка, защото почти всяко нещо, касаещо например дизайна на вашия уебсайт, неговата мобилна версия или дадена интерактивност, може да се направи, от разработчик със среден опит, в рамките на няколко дни.

Също така, ползвайки готова система, например WordPressполучавате достъп до огромен брой готови решения, така наречените разширения на системата.

WordPress разполага с почти 60 хиляди разширения (плъгини). Можете да разгледате WordPress плъгини в официалния сайт на софтуера.

Това са 60 хиляди готови решения, някои от които – изключително сложни и сериозни разработки, които ви пестят много време и средства.

Повечето от тези готови решения са безплатни, а много от платените предлагат и съответна техническа поддръжка. Какво означава това за вас?

Да приемем, че ви трябва сложна система за управление на потребителския достъп в предната и задната част на сайта. Инсталирате, например, Ultimate Member, настройвате и сте готови.

В случай че Ultimate Member не предлага всичко, което ви трябва, винаги можете да се обърнете към фирмата разработчик на продукта, или към други програмисти, които се занимават с WordPress, за да извършат съответни доработки и създадат индивидуално за Вас решение!

Това става относително лесно, защото по света има стотици хиляди WordPress разработчици, а и плъгините в WordPress са с отворен код.

В случай че ползвате индивидуална система, писана за вас, стъпките са съвсем други.

Първо, трябва да направите много подробно и конкретно задание с Вашия разработчик, което заедно да съгласувате. После, това следва да се опише в споразумение и задание, и разработчикът да започне създаването на продукта.

Създаването на индивидуален софтуерен продукт може да отнеме значително време, в зависимост от сложността на продукта. Разработката на софтуер преминава през няколко фази – алфа, бета, релийз кандидат и стабилна версия.

След като продуктът бъде представен, той следва да бъде тестван за проблеми, така наречените бъгове. И тези бъгове, когато бъдат открити, да бъдат отстранени. Това също отнема време.

Още, ако в заданието на системата ви нещо не е описано както трябва, тя ще трябва да се преработва, което понякога е изключително времеемко и трудоемко начинание, което трябва да заплатите отново.

Ако сте забравили някоя ключова функционалност, доработката на която променя цялата система, също това трябва да се съгласува с разработчика ви и да се остойности.

Сами виждате колко различни са двата подхода.

Индивидуалните системи имат предимство откъм сигурност

Обобщено казано, системите, които се пишат индивидуално за вашите потребности, обикновено са по-сигурни (невинаги е така), защото никой няма достъп до програмния код. Разбира се, това че никой няма достъп до кода не означава, че програмният код е написан качествено.

Силно препоръчително е системата да бъде одитирана от независими специалисти, нямащи отношения с вашия разработчик, веднага след като системата бъде завършена.

Тези независими специалисти могат да ви дадат препоръки за подобряване сигурността и производителността на системата ви.

Сигурни ли са CMS системите (WordPress)?

Тъй като работим с WordPress, фокусът и наблюденията ни са предимно там. WordPress е ползвана от над 75 милиона сайта по света. Понеже системата е с отворен код, достъп до този отворен код имат огромен брой разработчици – това е както предимство, така и недостатък.

Предимство е, защото системата се развива изключително бързо. Също, ако бъде забелязан проблем в някоя версия, например 3.1.2 (импровизирам), той бива решаван светкавично (понеже много хора гледат кода).

Предимството е едновременно и недостатък, ако съответният проблем бъде забелязан от злонамерени хора.

При това тези злонамерени хора могат да компрометират WordPress сайтовете, базирани на 3.1.2 (версията, която произволно избрах), ако администраторите им не са ги обновили или не са взели предварително мерки за сигурност.

Как софтуера по поръчка може да ви направи зависими към вашия разработчик

Когато избирате партньор, който да ви създаде сайт с негов собствен CMS или пък да напише индивидуално решение за вас, имайте предвид, че обикновено се осланяте изцяло на поддръжката на тези специалисти – и няма как да се обърнете към други хора, ако отношенията ви с разработчика не вървят.

Тъй като, най-често, програмният код е недостъпен, защото разработчикът си го пази, това прави невъзможна намесата на външни разработчици – при дори дребни промени по вашия сайт.

Също така, при неадекватна или бавна поддръжка от страна на разработчика, това създава изключително много трудности на бизнеса ви и го правим неконкурентен.

Защо изработката на сайт с WordPress е Премиум решение?

Създаването на подобен продукт е препоръчваното от нас решение в 99% от случаите, защото едновременно получавате индивидуален сайт и функционалност – на основата на WordPress, като можете по всяко време да заявите доработка на текущите функционалности или създаване на нови.

Изработката на сайт с WordPress е по-евтино и бързо решение, отколкото писането на изцяло нова система, без да има каквато и да е разлика в крайния резултат.

Свържете се с нас за изработка на wordpress сайт.

5 Признака, Че Имате Нужда От Нов Уеб Сайт За Вашия Бизнес

Ако сте като обикновения потребител на телефон – смартфон, вероятно ще заменяте своя на всеки няколко години с нов модел. Не е ли невероятно колко бързо се развива технологията и колко хора искат най-новите модели (по-големи екрани, по-голямо съхранение, по-малко тегло и т.н.) За съжаление същото не може да се каже за повечето уеб сайтове. Въпреки подобен темп в развитието на технологиите, бизнесът не актуализира уеб сайтовете си толкова често, колкото би трябвало.
Има много различни признаци, че вашата компания се нуждае от нов уеб сайт. Не говорим само за това как изглежда вашият уеб сайт (въпреки, че това е очевидна улика). Ефективността и функционалността на вашия уеб сайт са също толкова важни и могат да играят съществен фактор, когато става въпрос за вашето SEO класиране или конверсии.

Разпознавате ли някой от следните знаци на вашия уебсайт? (Ако продължите да четете, ще научите повече за всеки от тях):

  1. Бавна скорост при зареждане на страница
  2. Не можете сами да актуализирате съдържанието
  3. Вашият сайт не е удобен за мобилни устройства
  4. Лош процент на конверсия
  5. Изминали са поне 3 години, откакто последно сте актуализирали уеб сайта си

Бавна скорост при зареждане на страница

Колко често сте щраквали върху уеб сайт, но 3 или 4 секунди по-късно сте щракнали върху него отново и сте го обвинили за „лошия Wi-Fi“? Е, шансовете са, че не е вашият Wi-Fi, а уеб страницата. Един от най-големите проблеми, открити в по-старите сайтове, е скоростта, с която се зареждат уеб страниците. Това означава, че посетителите на уеб сайта ви няма да се мотаят, за да се заредят тези страхотни графики или, още по-лошо, да прекъсват четеца, когато тези изображения най-накрая решат да се покажат и да пренаредят текста на екрана си. Прекомерното време на зареждане ще допринесе за по-високи нива на отпадане (това не е добре за вашия бизнес). Не само това, Google дава приоритет на по-бързите скорости на зареждане при определяне на класирането на уеб сайта при търсене (засягащо вашата SEO). Проверете скоростта на вашия уеб сайт с помощта на Page Speed Insights.

Не можете сами да актуализирате съдържанието

Не може винаги да разчитате само на вашата агенция или уеб разработчик, за да промените и най-малката подробност на уеб сайта си, трябва да можете сами да променяте и добавяте съдържание в уеб сайта си. Това не само ще ви спести пари, но и много време и усилия в дългосрочен план. Системите за управление на съдържанието (CMS) улесняват маркетолозите да поемат ръководството на уеб сайта си, без да се налага да знаят задълбочен код или да бъдат следващият водещ уеб дизайнер. Използването на шаблони и формуляри за плъзгане и пускане ви позволява лесно да добавяте нови целеви страници, CTA, блогове и други страници към вашия уебсайт ( Препоръчваме ви сайт направен с WordPress).

Вашият сайт не е удобен за мобилни устройства

Днес мобилните устройства представляват повече от половината посещения в мрежата по целия свят. Ако вашият сайт не е съвместим с мобилни телефони, тогава пропускате всички тези потенциални клиенти. Дори ако смятате, че уеб сайтът Ви е удобен за мобилни устройства, защото реагира, когато се гледа на множество устройства, не винаги означава, че е проектиран и изложен правилно за по-малък екран.

Лош процент на коверсия

Понякога е лесно да се пренебрегне най-очевидният отговор на лошите проценти на конверсия; самият уеб сайт. Ако не получавате достатъчно потенциални клиенти или реализации от сайта си, вероятно е време за актуализация на съдържанието на уеб сайта. Въпреки че всички причини, които споменахме в този блог, могат да бъдат ключови фактори за процента на конверсия, уеб сайтът по-често е „слонът в стаята“. Ако не сте сигурни дали вашите реализации страдат поради вашия уеб сайт и / или маркетинг, свържете се с нас днес и ние можем да помогнем да стигнете до дъното на проблема.

Изминаха най-малко 3 години, откакто актуализирате уебсайта си

Дори да сте създали най-добрия уеб сайт в света преди 3 години, нещата все пак трябва да бъдат надградени, за да работят толкова ефективно, колкото преди. Без значение колко прост или сложен е вашият уеб сайт, ако не сте го докосвали от 3 години, има много голям шанс нещо да бъде актуализирано. Помислете колко бързо се променят модните тенденции или актуализират електронните джаджи, уеб сайтовете трябва да са в крак.

Освен външния му вид, има много задкулисни причини да актуализирате сайта си. Например вашият уеб сайт има ли сертификат за слой със защитени гнезда (SSL)? Ако вашият URL адрес няма малка икона на катинар пред него, когато се показва в уеб браузър, той не се счита за защитен (SSL сертификатът е основен фактор за това колко добре е класиран уебсайтът ви в търсенето).

Ако не сте сигурни дали някоя от тези 5 причини засяга вашия бизнес, не се колебайте да ни изпратите имейл или да се свържете с нас – КОНТАКТИ.

Как Да Накараме Google Да Индексира По-бързо Новите Страници На Уеб Сайта

Честотата с която Google посещава един сайт зависи от много фактори. Някои от най-важните от тях са: колко често се добавя ново съдържание в сайта, колко входящи линкове има към него от други сайтове, какъв е неговият PageRang и др. Всъщност това са едни от най-важните фактори за неговата SEO оптимизация и за това дали той ще излиза на първо място в Google.

Ако искате Google да индексира по-бързо страницата или статията, която току що сте добавили, ви препоръчваме да използвате възможностите, които ви дава Google Search Console.  

Ако сайтът ви все още не е добавен в Google Search Console – първо трябва да си създадете регистрация на адрес search.google.com , а ако вече имате регистрация, с която използвате други услуги на Google, като например Gmail или Google Analytics можете да използвате нея.

След като влезете в Google Search Console – добавете адреса на вашия сайт. Следващата стъпка е да удостоверите, че имате права над него. Това се прави като изтеглите html файла, който системата ще генерира. Този код трябва да поставите в root директорията на сайта си и след това да потвърдите, че той вече е там. Ако всичко е наред – Google ще ви даде достъп до системата.

Ако със същия акаунт, с който сте влезли в Google Search Console използвате Google Analytics изберете „Алтернативни методи” и след това изберете като метод за удостоверяване „Google анализ”.

След като вече сайтът ви е удостоверен изберете от менюто в ляво Diagnostics (Състояние) -> Fetch As Googlebot (Извличане като Google). Сега въведете адреса на страницата, която искате да добавите в индекса на Google и изчакайте.  След като системата върне успешен резултат кликнете на бутона „Изпращане”. От Pop-up прозореца, който ще се появи избираме една от двете опции – “URL адрес” – с нея изпращате индивидуални страници или “URL адресът и всички свързани страници” – в този случай Google ще индексира страницата, която сте му изпратили, заедно с всички страници от сайта ви, към които има линк от нея.

В повечето случаи страницата ви трябва да бъде добавена в индекса на търсещата машина до няколко часа.

Предлагаме най-добрите цени за SEO оптимизация.

Защо Изработката На Качествен Уеб Сайт И SEO Оптимизация Са Важни За Вашия Бизнес?

Съвременният бизнес е силно облагодетелстван от факта, че съществува интернет. Днес фирмите могат да рекламират дейността и продуктите си не само чрез реклами в печатните и електронните медии, чрез флаери и брошури, но и чрез поддържането на собствен сайт. Важно е да се отбележи обаче, че днешният интернет потребител е разглезен и пренаситен от достъпа до разнообразно електронно съдържание, което прави изработката на сайт все по-голямо предизвикателство. Затова всяка държаща на себе си и на продажбите си фирма трябва да има достатъчно привлекателен и функционален сайт, за да може да впечатли клиентите си. Един атрактивен сайт предлага задължително интересна графика и достъпна функционалност, съчетани с бързина при зареждането на отделните елементи, а също и с възможността да се отваря на различни електронни устройства. Трябва да се има предвид, че дори и потребители, които не са тесни специалисти в областта на изработката на сайтове, могат лесно да различат аматьорски създадената от професионално изпипаната  Интернет страница. Цветовете, шрифтовете, количеството на подменютата, степента на трудност при навигация из сайта, наличието или липсата на анимации, фоновете  и още редица елементи говорят по-добре от хиляди думи. Така че, за да привлечете потребителите, трябва да ги грабнете от самото начало, да ги накарате да посещават пак и пак страницата ви, да разглеждат съдържането с интерес.

Графичните дизайнери разполагат с все по-нови средства за качествено промотиране на бизнеса, като респонсив дизайн, материален дизайн, карт-дизайн… Модата при изработката на сайтове се мени със скоростта на висшата мода при дрехите, така че всеки нов сезон предлага нови екстри.

И така! Имате бизнес, имате и красив, функционален и достъпен интернет сайт. Но, противно на очакванията ви той се появява на 4-5 страница при търсене в интернет, а понякога и по-назад.  Това определено не е в полза на бизнеса ви, защото когато интернет потребителите търсят по ключова дума, обикновено отварят сайтовете, които излизат като първи предложения в търсачките. Малко хора биха си направили труда да отварят страница след страница резултатите в търсачката след като  в полезрението им попадне подходящ сайт още на в началото.

Ако сте се сблъсквали с този проблем, то тогава със сигурност сте чували термина SEO оптимизация”. Какво представлява тя? Абревиатурата SEO идва от английското search engine optimization ли казано на друг език – оптимизация за Интернет търсачка. Тъй като в България най-разпространената търсачка е Google, нашенските специалисти говорят направо за Google оптимизация. Разбира се, процесът е приложим за всяка една от световните търсачки, но повечето от тях не са популярни на наша територия, затова остават извън полезрението на оптимизацията.

Оптимизирането винаги е свързано с подобрения – в случая те водят до изкачването на вашия сайт в ранг листата на харесваните и предпочитаните сайтове, а прицелната точка, разбира се, е първото място. Тъй като всеки собственик на сайт държи страницата му да е на призова позиция, това предполага наемането на добър SEO специалист, който да обърне подобаващо внимание на Интернет репутацията на сайта  му. Пестенето на финанси от оптимизация не е от полза, тъй като на практика без намесата на компетентна страна страницата ви може завинаги да остане незабележима в огромния онлайн океан.

Ако сте от хората, които искат да напрвавят оптимизация на сайта си,  трябва да сте наясно, че това е продължителен и трудоемък процес. Нужни са доста настройки, преди да започне страницата  ви да излиза на  челно място в търсачките. Необходимото време варира от няколко месеца и цяла година в зависимост от това какви са целите ви и доколко прецизно е създаден сайтът ви.

На първо място се определят ключовите думи, които ще класират сайта ви в търсачките. Колкото по-разпространени са тези думи, толкова по-бавно ще се извърши  оптимизацията.

Самияг процес по SEO оптимизацията на даден сайт условно може да се радели условно на няколко части.

Първият етап е  свързан с т.нар. вътрешна оптимизация. Това е времето, през което ще се  коригират отделни детайли, които остават  извън обсега на вниманието на потребителите, но са важни за търсачките. Например Google „харесва” и „предпочита” статичните, малки и добре изградени страници. Кодът, структурирането  на заглавията и менютата и други дребни и не толкова дребни детайли ще бъдат коригирани, така че при последващо търсене да попаднат в обсега на вниманието на Google.

Важно е страницата ви да има валиден HTML код. Ако е по-голяма, задължително трябва да има  изградена карта (sitemap). Сега е времето да се съпоставите с конкуренцията и да прегледате статистиките за посещаемостта на сайта ви, сравнена с посещаемостта на други подобни сайтове.

След  приключването на тази стъпка идва време за външната оптимизация. Тя е тясно свързана с изграждането на онлайн репутацията на вашата страница. Необходимо е страницата  ви да изглежда атрактивно за Google, така че той да я изстреля  на колкото се може по-висока позиция в класациите при търсене.

Социалните мрежи също могат да ви бъдат от полза, тъй като те  съграждат социалния авторитет на вашия сайт пред търсачките, а това означава по-висок ранг.

Ще е добре да откриете страници с тематика, идентична с тематиката на вашия сайт, за да си обменяте линкове. Доста сайтове предлагат създаването на подобно взаимно изгодно “приятелство”. Ще ви е от полза сайтовете, с които си обменяте линкове, да са индексирани с инструментите, чрез които  Google следи дали има промени в тях. Така че от време на време е важно да променяте по нещичко в съдържанието н страницата ви.

И накрая – колкото повече текст има в сайта ви, толкова по-добре. Точно текстът се проверява от Google, така че колкото по-информативен е сайтът ви, толкова по-добре и за потребителите ви, и за SEO оптимизацията.

Какво Трябва Да Знаем За Изработката На Уеб Сайтове?

Изработката на сайтове е популярна услуга, която се предлага от много компании и фирми.

Тя може да бъде полезна за всеки, който желае да създаде свой собствен ресурс.
Какво обаче е включено в това понятие!

Разработката на сайтове комплексно понятие ли е или не представлява нищо сложно?

С какво трябва да се започне, когато се прави сайт.
В тази статия ще се опитаме да отговорим на тези въпроси.

С какво да започнем, когато решим да създадем свой, собствен сайт?

На първо място, трябва да започнем с определянето на неговите цели и задачи, които даденият сайт трябва да изпълнява. Когат имате намерението да поръчате на някой направата на сайта, вместо сами да се заемете с неговата изработка, трябва да помислите върху тези цели и задачи, защото понякога дори за опитните разработчици е трудно да разберат, какво точно ви е нужно и желаете да получите като продукт.

Искате да се преборите с конкуренцията?

Тогава просто трябва да се запознаете със сайтовете на конкурентите и да ги анализирате внимателно. Също така е важно да се помисли и за планираната аудитория,която желаете да привлечете и информацията, която може да бъде интересна за тях. Тези важни въпроси трябва обезателно да обсъдите с вашият разработчик. Особено внимание се отделя на развитието на концепцията за сайт, например, дали е онлайн магазин или сайт-визитка. Важен момент е да се определят функционалните изисквания на сайта и настройка.

Следващият важен етап от създаването е, самият дизайн или външен вид на сайта.

Дизайнът е самото лице, образ на сайта, както и в много отношения – неговата конкурентоспособност. В случая, ако имате много конкуренти, вашият дизайн е един от начините да го направите по ярък, запомнящ се и интересен за посетителите. Също така, по време на работата върху него е важно да се отдели особено внимание на неговата навигация и нейната лекота. Дизайнът – специфичната част от работата, в която множеството негови елементи са вплетени в създаването на един пълноценен уеб сайт, който да се харесва и привлича.

Управлението на сайта.

Понятието Система за управление на съдържанието или  т.н. CMS, както и работата по нея – това е важно за удобството при бъдещата работа с него.
Сайтът трябва постоянно да се развива. Постоянното добавяне на текстове, снимки, информация в него е необходимата работа, след като бъде изработен. Тъй като не всеки умее да работи с подобна система, тя трябва да бъде максимално проста и удобна. Това би намалило евентуалните разходи по обучение в работата с нея и представлява голямо удобство. Много клиенти предпочитат да извършват сами това, след като тя е създадена. Заслужава да се отбележи, че ако компанията не разполага с квалифициран специалист, който може да свърши тази работа, горепосочените разходи и време за обучение може да усложнят процеса при една твърде комплексна система. С помощта на системата за контрол, можете бързо и лесно да добавяте и редактирате всяка страница (както бихте направили в Microsoft Word), място на ценови листи, изображения, услуги, продукти и техните описания. Също така на този етап, допълнителна работа е и програмирането на допълнителни нестандартни модули.

Хостването на уеб сайт.

Сайтът „оживява“ и става полезен едва след като се установи онлайн, в мрежата. Този етап включва важните настройки в хостинг акаунта, за да може да се използва удобно от потребителите. В допълнение към създаването и популяризирането на уеб ресурси е необходимата техническа му поддръжка. Този набор от процедури са насочени към

Вижте Петте Основни Фактора При Изработка На Уеб Сайт

Всеки, който участва в изграждането на уеб сайт, иска той да се откроява от другите уеб сайтове. Клиентите искат да се откроят от конкуренцията и да оставят приятно впечатление на потенциалните клиенти; Дизайнерите се стремят към оригиналност и се конкурират с други дизайнери; Разработчиците от типа “back-end” искат успешни проекти в своето портфолио и оригинален или различно изглеждащ сайт може да помогне с това.

И ние го искаме много. Има цяла индустрия на хора, които пишат статии, предназначени да ни помогнат да създадем по-оригинални сайтове. Дори съм виждал статии за “Тенденции, които да направят излизането на сайта ви”, и поне една от тези думи е ужасно зле употребена.

Къде е вдъхновението? Къде е творчеството? Е, оригиналността не е всичко и всичко. Ако сайт, изглеждащ също като много други, получава резултатите, които вие желаете, това не е лошо нещо.

Но може да създадете сайтове, които се отличават. Постоянното производство на оригинални или поне оригинално изглеждащи сайтове не се осъществява чрез вдъхновение или късмет. Това се случва с планиране и много усилия. Ето пет подхода, които може да използвате, за да изпъкне сайта ви със своите плюсове и минуси.

1. ОФОРМЛЕНИЕ И СТРУКТУРА

Това е може би един от най-очевидните начини за разграничаване на вашия сайт от останалите. Това е и най-трудното. От страна на професионалиста, използването на фантастично оформление или структура, която никой никога не е виждал преди, е незабавно запомнящо се. То също може да бъде много забавно. След като създадете вашия петдесет и втори сайт с три колони, смесването на оформлението осигурява предизвикателство за вашите визуални умения за дизайн.

Недостатъците: Има много начини, по които може да бъде организирана информацията, преди да започнете да губите точки за достъпност и използваемост. Наистина лудите оформления често зависят в голяма степен от JavaScript. В идеалния случай оформлението не трябва да зависи от JavaScript.

2. BRANDING- Марката

Марката е друг наистина очевиден начин да направите сайта си отличителен. И това е лесно. Просто разберете какви са указанията за марката на клиента си и се придържайте към тях. Прегърнете ги. Накарайте клиента си да му се повръща при още едно виждане на своето лого и цветове.

Недостатъците: Този подход работи само, ако вашият клиент има изключително оригинална марка. Ако ръководството им за стил на марката се състои от Helvetica и не много друго, вие сте в сериозен недостатък.

3. ГРАФИКИ И ИЗОБРАЖЕНИЯ

Ако марката не е достатъчна, можете да използвате графики и / или снимки на сайта си, за да установите различен визуален стил. Сайтовете с големи изображения в крайна сметка се конвертират повече. Хората са визуални същества, така че визуалните стимули могат да улеснят потребителите да се свържат с вас на емоционално ниво. Освен това, стилистичните опции са почти безкрайни, което улеснява създаването на оригинален дизайн.

Недостатъците: Графиките и снимките, които изглеждат оригинални, са скъпи, защото те трябва да бъдат направени по поръчка. Използването на запазени изображения вероятно ще убие разликата, която търсите.

4. ТЕКСТ И СЪДЪРЖАНИЕ

Това е може би най-важният – а понякога и най-трудният начин да изпъкнете. Това, което се казва във всеки сайт, може и трябва да бъде отражение на личността на клиента . Можете да използвате копиране, микроскопия и дори неща като видео, за да комуникирате личностно по начин, който ви отличава.

Недостатъците: Първо трябва да получите някакъв текст от клиента си. И тогава трябва да получите копие, което изглежда като написано от човек . Повечето маркетингови копия имат много специфичен тон, който изглежда надхвърля границите и културите. Получаването на вниманието на читателя, е трик и това е трудно.

5. АНИМАЦИЯ

Анимацията е огромна работа в момента и с добра причина. Когато се направи правилно, тя може да достави доста добро преживяване и да го направи незабравимо. Макар че се радвам, че плъзгащите екрани изчезнаха, все още си спомням някои от анимираните уеб изживявания, който видях през 90-те години. Споменах ли вече , че хората са визуални същества? .

Недостатъците: Запазих анимацията за последно, защото е много ефективна, но и много трудно се използва правилно. Искам да кажа, че всеки оживява сайтовете си. Това означава, че ако искате анимацията ви да се откроява от анимациите на всички останали, ще трябва да засилите играта си. Бутоните за подскачане няма да свършат достатъчна работа. Лошо направено анимиране, може също да причини проблеми с ползването, проблеми с производителността и т.н.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Огледайте се в интернет и ще забележите, че много рядко някой от тези подходи се използва самостоятелно. Доста обичайно за хората е дори да се опитат да комбинират всичките пет. Както обикновено, най-добре е да не разделяте фокуса си твърде много.

Запитайте се къде са вашите силни страни. Вие сте добър писател и илюстратор? Фокусирайте се върху текста и изображенията. Вие сте страхотен дизайнер и аниматор на марката? Накарайте това лого да влезе в ума на хората. И най-вече не забравяйте да се забавлявате, докато правите нещо ново.

Ползи в изработката на уеб сайт

Ако искате посетителите да се задържат, когато посещават сайта ви, да го препоръчват и като цяло да имате успешна реклама, трябва да изработите сайта си с добра тема и като цяло той да бъде полезен. Това означава, че сайта ви просто трябва да бъде полезен. Ще споделим с вас някои основни съвети и принципи за това как да направите полезен сайт.

Ето и някои основни неща: публикувайте пълна информация за вас и вашата работа, както и за това, което предлагате, поставете форма за контакт, сложете изображение или клипче, потърсете информация в Интернет и я сложете като връзка, оставайте бели полета в дългите текстове – това улеснява поглъщането на информация от посетителите.

И сега е време да си припомним и  едно от златните правила за съдържание на сайт – нито много, нито малко.

Не слагайте ненужна информация на сайта си

Има много собственици на сайтове, които в желанието си да направят сайта си полезен и интересен слагат най-ненужни неща като времето в Токио, курса на валутите и други подобни. Резултатът от това е разсейване на посетителя и той дори няма да забележи и менюто с полезна за него информация.

Полезната информация е много важна за добрия сайт. Дори и голяма част от посетителите да не станат ваши клиенти, публикувайте подробно описание на услугите и опишете като цяло какво представлява вашата работа. Това определено ще направи добро впечатление, а и показва, че сте професионалисти в бранша.

Публикувайте и различна информация в сайта ви. Можете да направите дори и блог, където да пишете за успехите на фирмата си или пък отговори на често задавани въпроси, любопитни факти, които са свързани с работата ви и каквото друго ви хрумне. Не прекалявайте и не слагайте постоянно лозунга, че сте професионалисти. Ясно е, а и никой нормален човек няма да напише на сайта си, че е некадърник. Оставете хората сами да открият професионализма ви.

Гугъл започна да променя доста своите критерии за добър сайт. Но един от тях винаги ще си остане и това е доброто съдържание. Когато имате добро съдържание, вие печелите две позиции: По-предна позиция в класирането и полезност у потребителя. Заложете много на съдържанието в сайта си. Ако не можете да пишете уникални статии, то тогава се консултирайте с професионални копирайтъри, инвестирайте в това и няма да съжалявате.

И нещо дребно, но много пренебрегвано – не пълнете сайта си с излишна информация. Има много фирми, които пишат подробна информация за себе си. Колкото и да не искате да го чуете и да не ви харесва, посетителят не го интересува кога фирмата ви е открита,  от колко хора се състои персонала ви и други подобни неща. Тези статии могат да са за пълнеж на сайта, но не нека да не бъдат основни. Посетителят има ясен и конкретен проблем и търси решение за него. Това означава, че той очаква да види страница със сбито описание на услугите, които предлагате, както и цени.

За да се убедите, че това е така, можете да поставите вътрешна статистика на сайта си за посещаемост. Ще видите, че страницата ви с изброени услуги е най-посещавана. Това означава само едно нещо. Посетителят чете само това, което го интересува. Егоистично е, но е факт.

Поради тази причина избягвайте дълги описания за вас. Концентрирайте се в събирането на полезна информация, която да публикувате на сайта си. Ангажирайте потребителите с новини, подобрения или пък промоции. Ако ви е трудно да разберете какво трябва да публикувате и какво не, то се поставете на мястото на потребителя и се запитайте дали това, което ще публикувате, ще е полезно за вас като потребител.  След като си отговорите на този въпрос, можете спокойно да прецените кое да сложите и кое не на страниците.

Какво означава PPC (Pay Per Click) и как работи ?

Нека си го кажем. За да бъде вашият сайт органично класиран в Google може да ви отнеме много работа, която ще включва задълбочени познания за това как интернет страниците ви са взети заедно. Ако не сте уеб експерт и се стремите вашия сайт да бъде класиран в Google, което ще донесе нов трафик към сайта ви, тогава може би Google Ads или Pay-Per-Click (PPC) кампаниите са за вас. Така че, как работи PPC (Pay Per Click)- заплащане на клик ?
Pay Per Click определение : PPC е вид спонсорирана онлайн реклама, която се използва в широк кръг от уеб сайтове, включително търсачките, където рекламодателят плаща само ако уеб потребител кликне върху рекламата им. Оттук идва и заглавието, “заплащане на клик”.
В PPC кампанията, когато някой кликне върху вашата реклама, вие заплащате за текущата цена на кликване (CPC) от бюджета си. След като целия ви бюджет $ е изчерпан, Google престава да пуска рекламите ви, докато не възстановите фонда си.
Ако искате да започнете ефективна PPC кампания, която ще донесе нови посетители на вашия сайт,обърнете внимание на 3-те полезни съвета по-долу.


1. Създадете цели за вашата PPC кампания


Има три въпроса, които ще бъдат от полза:
-Към кого е насочена тази реклама? Винаги си напомняйте “кого” се стремите да достигнете чрез платеното търсене. При избора на ключови думи и рекламен текст, изберете термини , които вашата аудитория ще търси и създадете рекламен текст, който говори за техните нужди. Винаги бъдете сигурни, че съдържанието на целевата ви страница логично е подравнена с тези ключови думи / рекламен текст, за да се гарантира качеството на потребителското ползване и да се максимизира възвръщаемостта на инвестициите ви. Поставете се на мястото на посетителя. Биха ли ключовите думи и рекламният текст привлекли вниманието ви или дават ли ви полезна информация?

– Какъв резултат търсите?Идентифицирайте какво бихте искали потребителите ви да направят, след като са щракнали върху вашата платена реклама. Включете тази цел, като призив за действие в рекламния текст. Заведете посетители към тази страница, която лесно да ги води към тази цел.

-Как ще разберете дали PPC кампанията има успех? Уверете се, че сте настроили начин за измерване на успеха, преди да започнете кампанията си. Активен анализ на показателите на кампанията ще разкрие ключовите думи, които може да искате да паузирате и възможности за разрастване.

2. Създаване на лесна за използване структура на кампанията


Двете думите, които трябва да имате предвид тук са Значение и Обикновен(лесен, прост) :

Значение: Създаване на тясно специализирани рекламни групи с малки групи от ключови думи. Уверете се , че рекламният текст е подходящ за всяка ключова дума, съдържаща се в рамките на всяка рекламна група.
Обикновен: Уверете се , че структурата на кампанията ви е интуитивно и лесно управляема , което ще направи мониторинга на кампанията ви по-ефективна и ще позволи да се идентифицират по-добре ефективността и неефективността и.

3. Проверете вашите PPC настройки в Google Ads

Бъдете разумни относно Google Network. По подразбиране, Google Ads избира всички кампании от мрежата на Google. Тази мрежа от сайтове включва Google.com …, партньорски сайтове като AOL.com … & Ask.com … и сайтове в дисплейната мрежа.
Отказването на дисплейната мрежа на Google е най-добрата постъпка, ако сте само в началото. Дисплейната мрежа се дължи на хиляди импресии, като показва рекламите ви в хиляди сайтове. Ако работите с ограничен бюджет, дисплейната мрежа на Google може да изтощи бюджета ви бързо и видимостта ви в Google.com …. да намалее* Дисплейната мрежа може да бъде ефективна с внимателно подбрани ключови думи и рекламен текст, предназначени специално за този тип рекламно разположение. Винаги е добре да се преразгледа тази стратегия след като сте събрали първоначални изводи за търсене на Google.

Използвайте Местни търсения за своя полза. По подразбиране Google Adwords ще насочи кампанията ви в национален мащаб. Ако сте местен търговец, ако транспортирате до определена област или предоставяте услуга (само) за конкретно географско местоположение, това е най-добрата практика, за да персонализирате насочването на местоположението си Location Targeting в Google Ads. Google Ads предлага опции специфични за насочване по език, рекламен график, устройства. Като най-добър метод винаги кликвайте в настройките на всяка кампания за да проверите дали е настроена правилно.

Предимства от наличието на уеб сайт

Днес наличието на фирмен уеб сайт е също толкова важно, колкото наличието на магазин, офис или телефонен номер. Проучванията са установили, че 6/10 клиенти очакват марките да имат съдържание онлайн за техния бизнес. Защо да чакате вашите клиенти да ви търсят? Ако притежавате или управлявате бизнес в България – ето 5 предимства за наличието на уебсайт, които ще ви накарат да направите заявка за изработка на уеб сайт.

Онлайн присъствие 24/7

Наличието на уебсайт означава, че клиентите винаги могат да ви намерят – по всяко време и навсякъде. Дори извън работното време вашият уеб сайт продължава да намира и осигурява нови клиенти. Той предлага на потребителя удобство, тъй като те могат да получат достъп до информацията, от която се нуждаят, в комфорта на собствения си дом, без допълнителен натиск да купуват. Освен това, тъй като в днешно време повечето компании имат свой собствен уебсайт, има шанс да загубите клиенти от конкурентите си, като нямате уеб сайт.

Ако желаете изработка на уебсайт, моля свържете се с нас – 0876 12 97 66

Обмен на информация

Най-просто, уеб сайтът предоставя бърз и лесен начин за обмен на информация между купувачи и продавачи. Можете да посочите работното си време, информация за контакт, да покажете изображения на вашето местоположение или продукти и да използвате формуляри за контакт, за да улесните запитвания от потенциални клиенти или обратна връзка от съществуващи такива. Можете дори да качвате промоционални видеоклипове, за да ангажирате наистина клиентите си и да продадете бизнеса си по ефективен и икономически ефективен начин. Това също е добър начин за популяризиране на вашите социални медийни канали и изграждане на общност с вашите клиенти

Достоверност

В съвременния свят се очаква всяка реномирана компания да има някакъв вид онлайн присъствие. Потенциалните клиенти вероятно биха имали недоверие към всеки бизнес, който няма телефонен номер или физически адрес и същото може да се каже за липса на уеб сайт и имейл адрес. Това са полезни инструменти за споделяне на важна информация за вашия бизнес с клиентите и за отговори на всички какво и защо могат да имат. Нещо повече, наличието на качествен, лесен за използване уебсайт кара клиентите да се чувстват комфортно, използвайки вашите услуги, тъй като те предполагат, че могат да очакват един и същ положителен опит във всички области на вашия бизнес.

Намалява разходите

Освен че просто показвате информация, можете също да използвате уеб сайта си, за да продавате стоки и услуги директно на потребителите. Може да се използва и вътрешно във вашия бизнес; имате ли някакви новини, които искате да споделите с колеги, или имате важна информация, която може да бъде достъпна от ръководството? Наличието на вътрешен уебсайт може да ви спести много време, тъй като всичко, от което се нуждаете, е на едно място и може да бъде достъпно по всяко време.

Разширяване на пазара

Тъй като вашият сайт е достъпен за всеки по целия свят, възможността за пробив през географските бариери никога не е била по-лесна. Всеки, от която и да е държава, ще може да намери вашата компания и като такъв вече е потенциален клиент.

Защо е важно да се научите да работите с Adobe Photoshop

Adobe Photoshop е софтуер, използван от уеб дизайнери и фоторедактори. Това е невероятен инструмент, който ви позволява да проявите творчеството си, но e платен софтуер. Имате много причини да научите за Adobe Photoshop. Ако работите в маркетинговата индустрия, от решаващо значение е да научите за този софтуер. Той е полезен при създаването на уебсайтове, реклами, бюлетини, брошури и флаери.

Помага ви да станете графичен дизайнер

Adobe Photoshop ви позволява да създавате оформления на уеб сайтове и атрактивни графични дизайни. Нещо повече, използвайки същите умения, можете да създавате плакати, визитки, поздравителни картички и много други. Adobe Photoshop е от съществено значение както за редактиране на изображения, така и за графичен дизайн и следователно причината, поради която трябва да го научите.

Помага за обновяване на старите изображения

Понякога не искате да загубите някои снимки или изображения, защото те означават много за вас. Този софтуер е универсален и ще съживи подобни изображения.

Той използва функции като лечебна четка, клон печат и инструменти за кръпка за възстановяване на изображения. Като маркетолог ще впечатлите клиента си с умения за възстановяване на износени снимки.

Позволявава за смесване на изображения и текстове по естетически начин

Ако научите Adobe Photoshop, лесно ще обедините изображения и текстове. Този софтуер ви дава умения за съчетаване на изображения с различни текстове и създаване на визуално привлекателна и страхотна публикация за четене. Той има много четки и всяка предлага уникален резултат.

Изучаването на Adobe Photoshop е лесно. Можете да посещавате класове или да го правите с онлайн уроци. Изберете метод, който ви позволява да научите за този инструмент с необходимата дълбочина. Това е сигурен начин да подобрите кариерата си и да ви помогне да намерите възможности от клиенти, приятели и социални медийни платформи. Освен това е забавно и съществен инструмент за вашия бизнес.